Latest News

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Ρεσιτάλ σπατάλης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στα υπέρογκα έξοδα του Δημοτικού Θεάτρου αναφέρθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής του συνδυασμού "ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" Αντώνης Καλογερόγιαννης. Συγκεκριμένα...
ισχυρίστηκε ότι ο ΟΠΑΝ με απόφαση του "αγόρασε" συγκεκριμένη παραγωγή για 10 παραστάσεις δίνοντας το ποσό των 96.000 € περίπου. 
Η απόφαση είναι η εξής:

Σε ανακοίνωσή του ο Αντώνης Καλογερόγιαννης τονίζει μεταξύ άλλων: 
 
«Η συγκεκριμένη παράσταση είναι μαθηματικά βέβαιο οτι θα είναι ζημιογόνα για τον Δήμο μας. Με απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς, και γεμάτο να είναι το θέατρο σε όλες τις παραστάσεις, κι αν συνυπολογίσουμε και το λειτουργικό κόστος του θεάτρου, δεν υπάρχει περίπτωση να καλυφθούν τα 96.000 € και τα υπόλοιπα έξοδα. 
Από την άλλη, και για να καλυφθούν κάπως η ζημιά της παράστασης, εκδίδει εισιτήρια ο Ο.Π.Α.Ν. με τιμές οι οποίες επιεικώς χαρακτηρίζονται υψηλότατες, εκτός τόπου και χρόνου. 40 και 30 ευρώ για τις διακεκριμένες θέσεις, 20 ευρώ, 15 ευρώ και 10 ευρώ !!! 
Υπενθυμίζεται η δέσμευση του ίδιου του Δημάρχου, στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει για τα εγκαίνια του Θεάτρου, οτι η υψηλότερη τιμή δεν θα υπερέβαινε τα 20 ευρώ παρόλο που ο κος Τζαμαργιάς επέμενε για 25 ευρώ σε κάποιες, επιλεγμένες παραστάσεις κι αυτό μάλιστα για τις πρώτες τρεις σειρές όπως είχε πεί τότε. 
Τελικά οι δεσμεύσεις του Δημάρχου είναι για να μην τηρούνται! 
Πώς θα δώσεις στον Πειραϊκό λαό τη δυνατότητα να παρακολουθήσει αξιόλογες παραστάσεις με τέτοια τιμολογιακή πολιτική; 
Πώς θα μπορέσεις να δώσεις πνευματική τροφή στους δημότες σου, ειδικά τους νέους, φοιτητές, ανέργους και άτομα με ειδικές ανάγκες, ακολουθώντας πολιτική χαρατσιών, μνημονίου και τρόικας;
Προτείνεται άμεση αλλαγή εμπορικής και λειτουργικής πολιτικής που ακολουθείται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά διότι προβλέπεται πολύ σύντομα η οικονομική του κατάρρευση με απόδοση ευθυνών σε "εξιλαστήρια" θύματα και η παράδοση του στα χέρια ιδιωτών, αρπακτικών που καραδοκούν».