Latest News

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

«Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» στο Δήμο Πειραιά

Ένα πρωτοφανές κρούσμα λογοκρισίας που δεν συνάδει με την έννοια της δημοκρατίας και θυμίζει άλλες μαύρες εποχές, σημάδεψε την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου... 

του Πειραιά.
Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης των θεμάτων της συνεδρίασης. 
Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καρδαράς ζήτησε -εν απουσία του Δημάρχου- από τον πρόεδρο του ΔΣ Γιάννη Ξυπολιά να δοθεί η ευκαιρία να μιλήσει εκπρόσωπος των οικογενειών από το πρώην στρατόπεδο Παπαδογιωργή. Ήθελε να ενημερώσει το Σώμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ηλικιωμένοι και παιδιά στο πρώην στρατόπεδο. 
Ο πρόεδρος έδειξε πως δεν είχε πρόβλημα να επιτρέψει για λίγα λεπτά στον πολίτη να μιλήσει στο δημοτικό συμβούλιο. Φαίνεται όμως πως λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο που στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος. 
Ο τελευταίος είχε έρθει καθυστερημένα στην αίθουσα κι όταν άκουσε πως πρόκειται να μιλήσει ένας από τους κατοίκους του πρώην στρατοπέδου το απαγόρευσε ρητώς και κατηγορηματικώς!
 Μάλιστα, ήταν ανένδοτος παρά τις παραινέσεις του Γ. Καρδάρα που δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί να μην επιτραπεί σε πολίτη να μιλήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. "Εκτίθεστε, εκτίθεστε, τον γνωρίζω είχα συνάντηση μαζί του πριν από λίγες ημέρες..." είπε ενοχλημένος ο Δήμαρχος και προχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες τη συνεδρίαση, αναλαμβάνοντας και το ρόλο του προέδρου! 

@  Αν έτσι "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" στο Δήμο Πειραιά, τότε μήπως να βάλουμε στο γύψο και την πόλη...;