Latest News

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με 500.000 ευρώ το Δημοτικό Θέατρο-Δύο νέα πρόσωπα στη Διοίκηση!

Εξελίξεις στη χρηματοδότηση αλλά και συμμετοχή δύο νέων προσώπων εκτός του Δήμου Πειραιά στη Διοίκηση του Δημοτικού Θεάτρου! Μετά το...
1.000.000 ευρώ που υποστηρίζει ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος πως πήρε από τη συγκυβέρνηση και τις χορηγίες ΟΛΠ (100.000 ευρώ) και Μελισσανίδη (50.000 ευρώ) η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση της λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με 500.000 ευρώ!
Φυσικά όχι τόσο "αναίμακτα" για τον Δήμο που είχε ως στόχο να κουμαντάρει μόνος του το Δημοτικό Θέατρο. Αυτό απ΄ ότι φαίνεται αποτελεί παρελθόν.
Τι ακριβώς αποφασίστηκε στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο; 
1. Να υπάρξει μέριμνα ώστε να μπορούν οι πολίτες να παρακολουθούν δωρεάν ή με πολύ μικρό τίμημα θεατρικές παραστάσεις ή εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο θέατρο, με ιδιαίτερη έμφαση στους εργαζόμενους και στη νεολαία.
2. Να συμμετέχει στη Διοίκηση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ο εκάστοτε Περιφερειάρχης Αττικής, με αναπληρωτή του τον εκάστοτε Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς!
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στην εισήγησή του τόνισε, μεταξύ άλλων ότι "για την εκταμίευση του ποσού είναι αυτονόητο πως θα ακολουθήσουν και άλλες αποφάσεις, όπως είναι η τροποποίηση του Προϋπολογισμού, η τροποποίηση των όρων της Σύμβασης, καθώς και η συνεργασία με το Δήμο Πειραιά για την επίλυση ουσιαστικών προβλημάτων που θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά".
Εκείνο που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση είναι πως οι ομιλητές εξέφρασαν την αγωνία τους για την λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, κάνοντας λόγο για ελλειπή χρηματοδότηση.
Μα καλά δεν τους ενημέρωσε κανείς για το 1.000.000 ευρώ που δόθηκε από τον κρατικό κορβανά;
Όπως και να'χει τόσο ο Γιάννης Σγουρός όσο και περιφερειακοί σύμβουλοι, ξεκαθάρισαν πως ο ρόλος τους στη λειτουργία του Θεάτρου και στις αποφάσεις που θα λαμβάνει θα είναι καταλυτικός.
Νέα πρόσωπα λοιπόν στη Διοίκηση του Δημοτικού Θεάτρου είναι ο Γιάννης Σγουρός και ο Στέφανος Χρήστου!