Latest News

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

"Μπλόκο" σε 49 τόνους φρούτα στου Ρέντη



Πάνω από 49 τόνους μήλα και ακτινίδια χωρίς σήμανση "μπλόκαραν" οι ελεγκτές τροφίμων  της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, στο πλαίσιο των αιφνιδιαστικών ελέγχων που πραγματοποιούν ενόψει της
 εορταστικής περιόδου. 
Ειδικότερα, εντόπισαν 39,5 τόνους μήλα και 9,6 τόνους ακτινίδια σε επιχείρηση εμπορίου φρούτων και λαχανικών, με έδρα τον Αγ. Ιωάννη Ρέντη, χωρίς τις απαιτούμενες σημάνσεις επί της συσκευασίας.
Μετά από το σχετικό έλεγχο των εμπορικών εγγράφων διακίνησης των φορτίων διαπιστώθηκε ότι, οι 19,9 τόνοι μήλων ήταν αρχικής προέλευσης Σκοπίων, οι οποίοι εισήχθησαν από παραγωγό της Καστοριάς και διακινήθηκαν στην Αθήνα χωρίς σήμανση επί της συσκευασίας και χωρίς να αναγράφεται η χώρα προέλευσή τους στο σχετικό δελτίο αποστολής. 
Η προέλευση της υπόλοιπης ποσότητας μήλων αλλά και των ακτινιδίων δεν τεκμηριώθηκε πλήρως, τα προϊόντα επιστράφηκαν στους προμηθευτές τους μέχρι να ταυτοποιηθεί πλήρως η προέλευση των προϊόντων, να ελεγχθούν και να επισημανθούν κατάλληλα. 
Η συγκεκριμένη επιχείρηση παραπέμπεται στην επιτροπή κυρώσεων, προκειμένου να της επιβληθούν οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις.