Latest News

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Τι σχεδιάζουν το 2014 για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις


Ένα μέρος των εργαζομένων που θα απολυθούν το 2014 θα προέλθει για μια ακόμη φορά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ωστόσο...

στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών υποστηρίζουν πως δεν θα υπάρξουν οριζόντιες απολύσεις και επιμένουν ότι οι εργαζόμενοι που θα απομακρυνθούν θα προέλθουν από τις δημοτικές επιχειρήσεις.
Σε αυτές έχει ήδη ξεκινήσει αξιολόγηση δομών και μέχρι σήμερα από τις 780 σε όλη την Ελλάδα έχουν αποστείλει οι 530. Στην περίπτωση που μέχρι τέλος Φεβρουαρίου οι υπόλοιπες 250 δεν έχουν αναφέρει τα στοιχεία της αξιολόγησης, τότε θα πάψουν αυτόματα να υφίσταται και το προσωπικό θα απολυθεί.
Ταυτόχρονα, θα μπει λουκέτο στα δημοτικά Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που εμφανίζουν παθητικό  στον προϋπολογισμό τους τα τελευταία τρία χρόνια.
Αναφορικά με το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας, οι δήμαρχοι έχουν πιέσει και καταφέρει να διασφαλίσουν την εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα, η οποία θα γίνει με δική τους επίβλεψη. 
Το υπουργείο Εσωτερικών θεωρεί ότι από ατή τη διαδικασία θα προέλθουν 5.000 "διαθέσιμοι" υπάλληλοι, αλλά οι δήμαρχοι αισιοδοξούν πως μπορεί να φθάσουν τους 7.000. 
Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως μόνο οι δημοτικοί υπάλληλοι των κεντρικών υπηρεσιών θα μπορούν να τεθούν σε διαθεσιμότητα, σε αντίθεση με τους υπαλλήλους των ΝΠΙΔ (δημοτικών και μη), για τους οποίους προβλέπεται η απευθείας απόλυση.
@ Τι δεν καταλαβαίνεις τώρα;