Latest News

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σ' όλη τη χώρα- Άνεμοι έως 10 μποφόρ έδεσαν τα πλοία

Τσουχτερό κρύο και τον υδράργυρο έως και 8 βαθμούς χαμηλότερο στα θερμόμετρα σ' όλη τη χώρα, ενώ θυελλώδεις άνεμοι έδεσαν τα πλοία στον Πειραιά και σαρώνουν με μανία 9 με 10 μποφόρ...
τα πελάγη. 
Αυτό αναμένεται να είναι το σημερινό σκηνικό στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την τελευταία προειδοποίηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Τετάρτη θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, οι θυελλώδεις άνεμοι και τα χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά. 
 Η μεταβολή του καιρικού σκηνικού θα ξεκινήσει από αργά απόψε και αύριο σχεδόν στον σύνολο της χώρας οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση 8 και 10 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και νότια ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και σε χαμηλά υψόμετρα (200-300 μέτρα), καθώς και στα ορεινά των νησιών. 
 Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι χιονοπτώσεις στην Κρήτη αναμένονται ισχυρότερες και με μεγαλύτερη διάρκεια. Την Πέμπτη, αλλά και την Παρασκευή, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, αλλά το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό και ο παγετός στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ανατολικά και νότια, και ιδιαίτερα στην Κρήτη.