Latest News

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

To βίντεο έδειξε πως έδρασαν οι εκτελεστές: Δολοφόνησαν μέσα σε 7'' τα δύο μέλη της Χ.Α.

To βίντεο έδειξε πως έδρασαν οι εκτελεστές: Δολοφόνησαν τα δύο μέλη της Χ.Α σε 7 δευτερόλεπτα
Νέα δεδομένα φέρεται να φέρνει στο προσκήνιο ο 13ος κάλυκας που βρέθηκε στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης το βράδυ της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Το βίντεο που...
απαθανάτισε τη δολοφονία των  Φουντούλη -Καπελώνη, και τον βαρύτατο τραυματισμό του Α. Γέροντα, «έδειξε» στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο καρέ-καρέ τι συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ. 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές,  ο δράστης που φορούσε καπέλο τζόκεϊ, χρειάστηκε μόλις 7 δευτερόλεπτα για του για να πυροβολήσει ξανά και ξανά.
Οι δυο πρώτοι πυροβολισμοί προς τους τέσσερις άνδρες που βρίσκονταν μπροστά στην καφετέρια έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής έπεσαν από απόσταση 15 μέτρων. Η μια από τις σφαίρες τραυμάτισε τον Αλέξανδρο Γέροντα ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας.

Ο 29χρονος παρότι τραυματισμένος  κατάφερε να διαφύγει προς τη λεωφόρο Ηρακλείου, όπου κατέρρευσε το έδαφος, ενώ ο τέταρτος της παρέας κινήθηκε δεξιά προς τη Μ. Αλεξάνδρου. Εξαιτίας του μεγάλου σοκ όπως αναφέρουν οι αρχές, ξαναγύρισε προς το μέρος του  δράστη, περνώντας τρέχοντας από μπροστά του. 

Ο δράστης πυροβόλησε εναντίον του άλλες δύο φορές 
αλλά αστόχησε από απόσταση δυόμισι μέτρων. Ως εκ θαύματος ο επιζήσας τρύπωσε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. 
Ο δράστης στράφηκε στο μέρος του 27χρονου Γιώργου Φουντούλη και του 22χρονου Μάνου Καπελώνη που είχαν μείνει «παγωμένοι» και τους πυροβόλησε. Έριξε δύο σφαίρες στον έναν και δυο για τον άλλο. Ο ένας από τους δυο στεκόταν όρθιος καθώς ο δράστης πυροβολούσε τον άλλο. Φέρεται να έβαλε τα χέρια του στο πρόσωπό του για να προστατευτεί. 
Τη στιγμή που ο δράστης έδωσε τη χαριστική βολή στους άτυχους νεαρούς Χρυσαυγίτες, εμφανίζεται στο βίντεο και ο οδηγός της μοτοσικλέτας ο οποίος φορά κράνος και κρατά στο χέρι ένα πιστόλι. 
Από εκεί και μετά, χάνονται από την κάμερα. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι πιθανότατα διέφυγαν μέσω των οδών Αυξεντίου και Μίνωος και μέσω των στενών φτάνουν στο ρέμα της Χελιδονούς, όπου πέταξαν στο νερό τη κλεμμένη μοτοσικλέτα για να εξαφανίσουν γενετικό υλικό και αποτυπώματα.