Latest News

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Το ανέκδοτο success story του Πειραιά...

Κάτω στον Πειραιά το ανέκδοτο με το "success story" δεν είναι η ανάπτυξη. 
Άλλωστε, αυτή πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αφού, όπως υποστηρίζουν στην πλατεία Κοραή, το μνημόνιο δεν έχει...
πιάσει λιμάνι!!! 

Εδώ το στοίχημα είναι να γυρίσουν οι Πειραιώτες στην πόλη τους. Αυτοί που έφυγαν γι' άλλες πολιτείες, εγκαταλείποντας τον Πειραιά. Την πόλη που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, αλλά την άφησαν και πήγαν να ζήσουν στα βόρεια και νότια της Αττικής, όπου είτε αγόρασαν είτε έκτισαν σπίτια. 

Τώρα όμως καλούνται να γυρίσουν πίσω στα πάτρια εδάφη, καθώς τα πράγματα έχουν αλλάξει στον Πειραιά! 
Τώρα υπάρχει ισχυρή συμμαχία της Δημοτικής Αρχής και επιχειρηματιών της πόλης!
 Δεν πιστεύω να αναρωτιέται κανείς πως θα κερδίσουν το στοίχημα της επιστροφής των Πειραιωτών στην πόλη, όταν δεν έχουν καταφέρει παρά την άρση του καμποτάζ να δουν στα μαγαζιά τουρίστα από τα κρουαζιερόπλοια που έρχονται στο μεγάλο λιμάνι; 

Δεν θέλουμε τέτοιες μίζερες σκέψεις! 

Μπορεί από τον Πειραιά να έφυγαν κάτοικοι, εταιρείες και εφοπλιστικά γραφεία τα προηγούμενα χρόνια - δεν είναι πια ο τρίτος μεγαλύτερος Δήμος της χώρας- αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία! 
Εδώ υπάρχει αισιοδοξία! 
Μπορεί να τον εγκατέλειψαν, επειδή το κέντρο της πόλης είναι απαγορευμένη ζώνη για τα ΙΧ, αφού δεν μπορεί να παρκάρεις πουθενά, αλλά ούτε αυτό έχει καμία σημασία.
Εδώ υπάρχει αισιοδοξία!  
Μπορεί η πόλη να παραμένει σε τριτοκοσμικές συνθήκες σε επίπεδο καθαριότητας, αλλά ούτε αυτό έχει καμία σημασία.
Εδώ υπάρχει αισιοδοξία!  
Μπορεί τα μεγάλα έργα υποδομής να είναι ακόμα στα λόγια ή να χρειάζεται να περάσουν αρκετά χρόνια για να παραδοθούν σε λειτουργία, αλλά ούτε αυτό έχει καμία σημασία. 
Εδώ υπάρχει αισιοδοξία! 

Αρκεί που κάποιοι ιδιώτες επιχειρηματίες πήραν το ρίσκο κι άνοιξαν ξανά δύο τρία κλειστά μαγαζιά στο Πασαλιμάνι, το Μικρολίμανο και το κέντρο της πόλης, όπου σχεδόν το 40% των επιχειρήσεων έχει βάλει λουκέτο την τελευταία τριετία.
Αρκεί που ο Δήμαρχος έχει αλλάξει στα λόγια σχεδόν τα πάντα στον Πειραιά, εξαγγέλλοντας έργα και παρεμβάσεις για την "καθαρότερη πόλη όλων των εποχών", που έχει νικάει το παρεμπόριο και μάλιστα χωρίς Δημοτική Αστυνομία!
Ήδη έχει αξιοποιήσει τον Πύργο, έχει κατεδαφίσει το γιαπί της Ραλλείου, το οποίο έχει κάνει πλατεία με υπόγειο πάρκινγκ, αν δεν το έχει δώσει να γίνει νέο Δικαστικό Μέγαρο, έχει μεταφέρει το Δημαρχείο στην Παγόδα, έχει ξανακτίσει το Ρολόι, έφερε πίσω τον Λέοντα από τη Βενετία, έχει κάνει τις μονοδρομήσεις, έχει αναπλάσει το παραλιακό μέτωπο και την Τρούμπα, έχει δημιουργήσει τον μεγαλύτερο παιδότοπο των Βαλκανίων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και έπεται συνέχεια, 
Κι όλα αυτά χωρίς να έχει καν ολοκληρώσει την θητεία του...

@ Αυτό είναι το ανέκδοτο success story στον Πειραιά, αλλά μην το πείτε πουθενά στην πλατεία Κοραή γιατί δεν θα γελάσει κανείς, αφού το γνωρίζουν όλοι κάτω στο λιμάνι...