Latest News

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Το όραμα της offshore υποψηφιότητας Γ.Βερνίκου

Η αλήθεια είναι ότι το όνομα του εφοπλιστή Γιώργου Βερνίκου "παίζει" κατ' καιρούς από διαφόρους ως υποψήφιου Δημάρχου για το Δήμο Πειραιά. Ωστόσο είναι...
πρώτη φορά που τη φημολογία περί υποψηφιότητά του κάτω στο μεγάλο έρχεται να πυροδοτήσει ο ίδιος. 
Και μάλιστα με άρθρο στο «Βήμα της Κυριακής» τίτλο «Όραμα για τον Πειραιά». Σε 685 λέξεις δεν ανακοινώνει ευθέως αν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στον Πειραιά.
Όμως η παρέμβασή του ερμηνεύεται πως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα του Πειραιά στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.
Από την εφημερίδα του συγκροτήματος, ο εφοπλιστής βρίσκει την ευκαιρία και "ευχαριστεί όσους του προτείνουν να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα. Διευκρινίζει όμως πως «δεν πιστεύω στους ήρωες, τους αλάθητους και τους μάγους. Και σίγουρα όλα αυτά δεν είμαι εγώ».
Ο ίδιος λέει πως πιστεύει "στη συστηματική προσπάθεια μιας ομάδας εμπνευσμένων ανθρώπων που έχουν όραμα και στόχους, με τους οποίους συμφωνώ και έχουν την ικανότητα να συνεγείρουν συνειδήσεις".
Με άλλα λόγια, ο Γ. Βερνίκος επιχειρεί να διερευνήσει τις προθέσεις διαφόρων ομάδων που τυχόν συμμερίζονται το "όραμα  για τον Πειραιά" για  πιθανή υποψηφιότητα του στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Ποιους τώρα μπορεί να "συνεγείρει" ο εφοπλιστής που κατάφερε να γίνει υφυπουργός Ναυτιλίας για 24ωρες πριν οδηγήθηκε στην παραίτηση μετά την αποκάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ιδιοκτήτης offshore εταιρείας, είναι ζητούμενο και μένει να απαντηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα. 
Πάντως, διάφοροι ειδήμονες κάτω στο λιμάνι δεν παραλείπουν να επισημάνουν πως είναι φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου και ότι συνυπογράφει το γνωστό κείμενο των «58» για την κεντροαριστερά, λες κι αυτά τώρα μπορεί να είναι τα δυνατά "'όπλα" της υποψηφιότητά του!
Αν και θα ήταν προτιμότερο να του πει κάποιος φιλικά πως αν δεν έχει βρει να ξοδέψει καμία 400.000 ευρώ, καλύτερα να μην το κουράζει με το Δήμο Πειραιά.   
@ Απλά αυτό είναι το όραμα της offshore υποψηφιότητας Βερνίκου