Latest News

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

O άδειος κουμπαράς και το ακριβό Ρολόι

Η προεκλογική εξαγγελία της δημοτικής αρχής Πειραιά για την κατασκευή του παλαιού Δημαρχείου και του Ρολογιού, υπολογίζεται ότι θα κοστίσει γύρω στα...
2.000.000 ευρώ. 

Εν μέσω διαφωνιών ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, «η έγκριση επανανέγερσης του Δημοτικού κτιρίου του Παλαιού Δημαρχείου και Ρολογιού στην παλαιά εγκεκριμένη στο ρυμοτομικό σχέδιο θέση, στην πλατεία Ωρολογίου, μεταξύ των οδών Β. Γεωργίου και Ακτής Μιαούλη, έμπροσθεν του Τινάνειου κήπου».

Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος ανακοίνωσε πως θα πουλήσει ένα οικόπεδο στο Δήμο Ρέντη έναντι 250.000 ευρώ και το ποσόν αυτό θα προστεθεί στον κωδικό για το Ρολόι. 
Όπως είναι γνωστό, οι προηγούμενες δημοτικές αρχές είχαν διατηρήσει σχετικό κωδικό, έχοντας αποταμιεύσει μόλις 9.200 ευρώ! 
Τα χρήματα αυτά αρκούν μόνο για να στηθεί ένα προεκλογικό σόου, αλλά δεν φθάνουν για την ολοκλήρωση του έργου που εκτιμάται ότι θα κοστίσει περί τα 2.000.000 ευρώ.
Έτσι, σκέφτηκαν ν' ανοίξουν έναν ειδικό λογαριασμό για να συνεισφέρουν- λέει- οι επιφανείς και όχι μόνο Πειραιώτες τον όβολό τους για αυτόν τον "ιερό" σκοπό. 
Η δημοτική αρχή, δηλαδή, ζητάει οικονομική ενίσχυση από τους δημότες για ένα καθαρά προεκλογικό έργο επικοινωνιακού χαρακτήρα, καθώς δεν υπάρχει καμία προοπτική υλοποίησης του...
Αλήθεια γιατί ο Δήμαρχος αφού "θεωρεί μέγιστης σημασίας την επανανέγερση του Ρολογιού", δεν ζητά από την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου το έργο, αλλά επιλέγει ν' ανοίξει… κουμπαρά; 

@ Μήπως να πουλήσει το κομπολόι μπας και μπορέσει να γεμίσει ο άδειος κουμπαράς για το ακριβό ρολόι...