Latest News

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Τα χρέη της "IMAKO" του Πέτρου Κωστόπουλου

Ο πρώην εκδότης Πέτρος Κωστόπουλος φέρεται να οφείλει μόνο στο ελληνικό Δημόσιο μέσω των εταιρειών που διατηρούσε τα τελευταία χρόνια, περίπου...


500.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη του έγινε για περισσότερα από ένα εντάλματα που αφορούν τόσο σε χρέη προς το ΙΚΑ όσο και σε χρέη προς τρίτους.

Ο Πέτρος Κωστόπουλος το 1995 ίδρυσε την εταιρεία «Imako Εκδοτική Α.Ε.», λανσάροντας αρχικά τα περιοδικά «Nitro» και «DownTown», και τον ραδιοφωνικό σταθμό Nitro Radio. Σήμερα η εταιρεία εκδίδει τα περιοδικά «Esquire», «InStyle», «OK!», «People», «Nitro» και «DownTown». Στην εκδοτική εταιρεία ανήκουν επιπλέον τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί (Nitro Radio, Sfera 102.2 και Derti 98.6).

Από το 2011 η «Ιmako» αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της, εργαζόμενοι της οποίας έμειναν για αρκετούς μήνες απλήρωτοι και υπάρχουν και χρέη για δάνεια που είχε πάρει τα τελευταία χρόνια. 
Στις 11 Σεπτεμβρίου 2013, με απόφαση του Πτωχευτικού Δικαστηρίου Πειραιά, ο Πέτρος Κωστόπουλος, έπειτα από σχετική αίτηση που κατέθεσε ο πιστωτής του, κήρυξε πτώχευση.