Latest News

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Αυτή είναι η στάση του Δημάρχου Πειραιά για τη μεταφορά των Δικαστηρίων εκτός πόλης...



Μπορεί κάποιοι να έχουν μπερδευτεί - ίσως όχι άδικα- από τη στάση του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου για το θέμα της μεταφοράς των Δικαστηρίων μακριά από το κέντρο ...
της πόλης. 
Γι' αυτό, καλό είναι  να τη δούμε επιγραμματικά ώστε να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς έχει κάνει ή όχι για το θέμα που απασχολεί κάτοικους και φορείς του Πειραιά.


Στην αρχή, λοιπόν, ο δήμαρχος δήλωσε άγνοια για τη μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων στο κτίριο του "Κεράνη" στη λεωφόρο Θηβών στα όρια του Δήμου Νίκαιας - Ρέντη. 
Μάλιστα, όπως είχε πει, πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα σε site για τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, όταν γύρισε από την εκδρομή στη Μασσαλία! 
Την ίδια στιγμή, γίνονταν γνωστές οι έντονες αντιδράσεις των φορεών της πόλης (ΕΒΕΠ, ΕΣΠ, κ.α) για τη μεταφορά των Δικαστηρίων.
Δηλαδή, είτε δεν είχε ιδέα ότι φεύγουν τα Δικαστήρια ή ήθελε να κερδίσει χρόνο για να δει τι θα κάνει. 
Στη συνέχεια δεν έπαιρνε θέση με το πρόσχημα ότι περιμένει ν' αποφασίσουν οι δικηγόροι πριν κάνει οποιαδήποτε κίνηση προς την κεντρική εξουσία. Προφανώς, φοβόταν μην τυχόν δυσαρεστήσει τους δικηγόρους και χάσει ψήφους εν όψει των δημοτικών εκλογών.
Όταν αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων ότι τάσσεται κατά της μεταφοράς των Δικαστηρίων από το κέντρο της πόλης, άρχισε ν' αποσαφηνίζει τη θέση του και να συντάσσεται μαζί τους. 
Ωστόσο αρνήθηκε να στείλει γραπτή επιστολή και είπε ότι θα τηλεφωνήσει για να κλείσει ραντεβού με τον πρωθυπουργό. 
Εντωμεταξύ στη δημοσιότητα έρχονταν αποκαλύψεις ότι το κτίριο του Κεράνη πήγε στο ΤΑΙΠΕΔ και ότι συγκεκριμένος εργολάβος- εκδότης σκόπευε να το αγοράσει για να το νοικιάσει στο Δημόσιο. 
Την ίδια στιγμή προχωρούσαν οι διαδικασίες για τη μεταφορά των Δικαστηρίων και φούντωναν οι αντιδράσεις των δικηγόρων. 
Τώρα ο δήμαρχος εμφανίζεται να δηλώνει κατηγορηματικά πως τα Δικαστήρια δεν φεύγουν και παραχωρεί το κτίριο της Ραλλείου -αν τους κάνει- λέγοντας πως όποιος λέει πως τα Δικαστήρια θα απομακρυνθούν από τον Πειραιά είναι ψεύτης.
Πάντως, οι πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης επιμένουν ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχει γίνει η μετεγκατάσταση των δικαστηρίων στο νέο κτήριο του «Κεράνη» στην οδό Θηβών.

@Δεν ξέρουμε αν τελικά  θα μεταφερθούν ή όχι τα Δικαστήρια Πειραιά. Ωστόσο αν συμβεί αυτό θα αποτελεί μεγάλο πλήγμα προσωπικά για τον Βασίλη Μιχαλολιάκο και μάλιστα λίγους μήνες πριν τις εκλογές. 
Δεν είναι μικρό πράγμα να κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία ως ο δήμαρχος που άφησε και του έφυγαν τα Δικαστήρια Πειραιά μακριά από το κέντρο της πόλης.