Latest News

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Τώρα ανακάλυψαν πως ρυπαίνει ο "Δράκος" της ΔΕΗ στο "λιμανάκι των ψαράδων" στο Κερατσίνι!

Εδώ και χρόνια η ΔΕΗ ρυπαίνει με πετρελαιοειδή και κατάλοιπα τη θάλασσα στο "λιμανάκι των ψαράδων".
Ωστόσο, το "οικολογικό έγκλημα" φαίνεται πως ανακάλυψε τώρα και η Δημοτική Αρχή...


Κερατσινίου- Δραπετσώνας!

Έτσι, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου σημειώνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής :
"Για μια ακόμη φορά, ΔΕΗ εγκληματεί κατά του περιβάλλοντος.  Η συνεχής διαρροή πετρελαιοειδών και καταλοίπων αυτών, από τον ΑΗΣ Αγίου Γεωργίου, δημιούργησε μια τεράστια πετρελαιοκηλίδα  στο «λιμανάκι των ψαράδων»,  και σε όλη τη γύρω θαλάσσια περιοχή.
Το λιμανάκι των ψαράδων είναι το μοναδικό κομμάτι της πόλης του Κερατσινίου, με πρόσβαση στη θάλασσα, το μοναδικό  κομμάτι που μπορούν οι κάτοικοι να σκύψουν και να πάρουν στα χέρια τους θαλασσινό νερό, αφού ο  ΟΛΠ με συνεχείς επεκτάσεις κατάπιε όλο το θαλάσσιο μέτωπο του Δήμου μας, ενός παραθαλάσσιου Δήμου.
Επισκεφτήκαμε το πρωί της περασμένης Τετάρτης το λιμανάκι. Το θέαμα που συναντήσαμε ήταν θλιβερό. Ο πλαστικός φράχτης που υποτίθεται ότι συγκρατεί το πετρέλαιο,  είχε κολλήσει στη μία όχθη, η κηλίδα πετρελαίου είχε βγει  στη στεριά και πότισε το έδαφος,  οι πάπιες με την κοιλιά τους αλειμμένη πετρέλαιο έκραζαν μαζεμένες  έξω από το νερό, και οι ψαράδες, μέλη του Συλλόγου Αλιέων «Ο Άγιος Νικόλαος»  προσπαθούσαν να ξεκολλήσουν και να απλώσουν τον φράκτη στο έμπα του λιμανιού." 

Μάλιστα στην ανακοίνωση- καταγγελία υπάρχουν και ανώνυμε δηλώσεις ψαράδων που λένε τα εξής:  
«Αυτή η κατάσταση είναι χρόνια. Η ρύπανση που προκαλείται από τη διαρροή πετρελαίου και καταλοίπων πετρελαιοειδών στη θάλασσα, προέρχεται από τις παλαιές δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου, οι οποίες τροφοδοτούσαν με καύσιμο το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής πριν την αλλαγή του καυσίμου σε φυσικό αέριο. Δυστυχώς σε αυτό το μικρό, γραφικό λιμανάκι, τη μοναδική διέξοδο  της περιοχής προς τη θάλασσα, που αράζουμε τις βάρκες μας, που έρχονται για βόλτα τα παιδιά μας  και το χαίρονται οι κάτοικοι, συντελείται ένα περιβαλλοντικό έγκλημα. Η διαρροή πετρελαίου αποτελεί μία από τις σοβαρότερες αιτίες ρύπανσης και καταστροφής της θαλάσσιας χλωρίδας και της πανίδας. Η  μεγάλη κακοκαιρία που είχε χθες το βράδυ, έσπρωξε  τον πλαστικό φράκτη στην ακτή. Τα αποτελέσματα είναι μπροστά στα μάτια σας:  η ρύπανση είναι μεγάλη ".
@ Μα καλά τώρα η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου -Δραπετσώνας ανακάλυψε ότι ρυπαίνει ο "Δράκος της ΔΕΗ στον Άγ. Γεώργιο...