Latest News

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Σ. Μανουσάκης: " Επιπόλαιοι και αφελείς όσοι μιλούν για δικαστήρια στο ερείπιο της Ραλλείου



Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Στέλιος Μανουσάκης για την μεταφορά των Δικαστηρίων στο κτίριο του «Κεράνη»...


 στη Θηβών. 
Μετά τις έντονες αντιδράσεις φορέων, αλλά και μετά από την «εξαγγελία» ότι ο δήμος Πειραιά διαθέτει τη δημοτική του περιουσία για να στεγαστούν τα Δικαστήρια με επικρατέστερο κτίριο το γιαπί της Ραλλείου, ο Στέλιος Μανουσάκης με ανακοίνωσή που δημοσιεύει στο επίσημο site του ΔΣΠ, σπάει τη σιωπή του. Και ξεσπά εναντίον όλων όσων τον κατηγορούν ότι είναι ο «ηθικός αυτουργός» για την μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων εκτός Πειραιά.
Με κορυφαία την ατάκα-καρφί προς την δημοτική αρχή Πειραιά "για  υποσχέσεις που δεν έχουν καμία έγγραφη δέσμευση» και απορρίπτοντας  "ως θνησιγενή την πρόταση για μεταστέγαση των Δικαστηρίων στη Ράλλειο «σε εγκαταλελειμμένα ερείπια της προηγούμενης τεσσαρακονταετίας, που δεν πληρούν της προϋποθέσεις στέγασης δημοσίων υπηρεσιών και μάλιστα δικαστικών».
Μάλιστα, ο ίδιος επισημαίνει την επιπολαιότητα και την αφέλεια όσων αναπαράγουν την πρόταση αυτή για τη Ράλλειο, ενώ  χαρακτηρίζει ως λασπολόγους όσους "βρήκαν ευκαιρία να κατασυκοφαντούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Π." κ.


Αναλυτικά  ο πρόεδρος του ΔΣΠ σημειώνει στην ανακοίνωση του τα εξής:
«Η υπόθεση της μεταστέγασης των Δικαστηρίων του Πειραιά είναι ένα τεράστιο ζήτημα που επί 25 και πλέον έτη απασχολεί τους δικηγόρους, καθώς όλοι αντιλαμβανόμαστε την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας δικαστικού μεγάρου, όπου η απονομή της δικαιοσύνης θα γίνεται σε συνθήκες σύγχρονες, αξιοπρεπείς, ασφαλείς και λειτουργικές.

Πρόσφατα η Γενική Συνέλευση των Δικηγόρων Πειραιώς αποφάσισε, ότι δεν είναι επιθυμητή η μεταστέγαση των Δικαστηρίων στο κτήριο της οδού Θηβών, όπως είχε αποφασισθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά σε άλλη εγκατάσταση που να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Πειραιά, πληρώντας βεβαίως, εύλογα, τις ανωτέρω προϋποθέσεις.

Ευθυγραμμιζόμενη με την πρόσφατη εντολή της Γενικής Συνέλευσης και επιχειρώντας την υλοποίηση των αποφάσεων της η διοίκηση του Δ.Σ.Π. συνέστησε άμεσα επιτροπή, προκειμένου να εξευρεθεί και προταθεί στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης κάποια εναλλακτική βιώσιμη λύση για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων και να μην αρκεσθεί ο Δ.Σ.Π.  στην ήδη ανακοινωθείσα προς το Υπουργείο αντίθεση του με τη μεταστέγαση στο κτήριο της οδού Θηβών. 
Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, ένα ζήτημα τόσο σοβαρό αποτέλεσε αφορμή για κάποιους που ουδέποτε η δράση και παρουσία τους τιμήθηκε ή εκτιμήθηκε από τους συναδέλφους τους, προφασιζόμενοι το ενδιαφέρον τους για το κτιριακό ζήτημα, να επιδίδονται καθημερινώς σε αγώνα κατασυκοφάντησης της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς, λασπολογώντας, διαδίδοντας ανακρίβειες, παραπληροφορώντας και αναζητώντας σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, πρόσφορο πεδίο για τη διασπορά των χαοτικών τους πεποιθήσεων.
Ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά έχω την υποχρέωση και το καθήκον να καταγγείλω, αλλά και να αποτρέψω κάθε εγχείρημα δημιουργίας εμφυλιοπολεμικού κλίματος στις τάξεις των Δικηγόρων με προφανή προεκλογικό προσανατολισμό. 
Ξεκαθαρίζω δε, ότι οι δικηγόροι δεν έχουν ανάγκη από αυτόκλητους σωτήρες, ούτε από ανομιμοποίητες  ευκαιριακές συσπειρώσεις ομάδων που με τη δράση τους επιχειρούν την αυτοϊκανοποίηση της προβολής τους, περιφερόμενοι ένθεν και κείθεν λοιδορώντας και υποβαθμίζοντας την παρουσία του μεγαλύτερου επιστημονικού φορέα της πόλης. 
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά κατά την τελευταία εξαετία έχει να επιδείξει μέγιστο έργο, τόσον σχετικό με τη δομή, οργάνωση και λειτουργία του ίδιου του Συλλόγου, όσον και δια των συνεργασιών του με τους υπόλοιπους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς τις πόλης (επιμελητήρια, ιατρικός σύλλογος) για ζητήματα που αφορούσαν στη λειτουργία, τα προβλήματα και τον πολιτισμό της ίδιας της πόλης του Πειραιά, αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο και ασκώντας συχνά παρεμβάσεις και τομές που υπερέβαιναν τους περιορισμούς της δομής ενός Ν.Π.Δ.Δ. Το έργο λοιπόν αυτό δεν ακυρώνεται από περιφερόμενους προεκλογικούς θιάσους και «κύμβαλα αλαλάζοντα», αλλά  θα κριθεί από τους δικηγόρους και την κοινωνία του Πειραιά.
Καταλήγοντας ο Στέλιος Μανουσάκης δίνει τα ρέστα του, επισημαίνοντας "την επιπολαιότητα και την αφέλεια με την οποία οι παραπάνω αναπαράγουν τις άνευ ουδεμίας έγγραφης δεσμεύσεως υποσχέσεις της δημοτικής αρχής, προτείνοντας σε αγαστή σύμπνοια μ’ αυτήν την θνησιγενή λύση της μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων σε εγκαταλελειμμένα ερείπια της προηγούμενης τεσσαρακονταετίας, που δεν πληρούν της προϋποθέσεις στέγασης δημοσίων υπηρεσιών και μάλιστα δικαστικών».

@ Μήπως θα πρέπει να υπάρξει μια απάντηση από περιφερόμενους προεκλογικούς θιάσους, τους επιπόλαιους και τους αφελείς που αναπαράγουν την πρόταση στα λόγια για μεταφορά των δικαστηρίων Πειραιά στο εγκαταλελειμμένο ερείπιο της Ραλλείου;