Latest News

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Φονική κακοκαιρία με δύο γυναίκες νεκρές στη Ρόδο -Φόβοι ότι αγνοούνται κι άλλες ανθρώπινες ζωές (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο γυναίκες νεκρές και ένας αγνοούμενος από τη θεομηνία στη ΡόδοΔύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη Ρόδο. Μία νεαρή εκπαιδευτικός εντοπίστηκε...
νεκρή το Σάββατο στη θαλάσσια περιοχή της Κρεμαστής, ενώ άλλη μία γυναίκα, 35 ετών, ανασύρθηκε νεκρή στην περιοχή της Ιαλυσού. 

O περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης εξέφρασε φόβους για άλλον έναν αγνοούμενο, σημειώνοντας πως πολλά σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές.
 Έκανε λόγο για «πρωτοφανές φαινόμενο» όσον αφορά στην ένταση της βροχόπτωσης. «Μέσα σε μία ώρα έγινε βιβλική καταστροφή» είπε χαρακτηριστικά.

Πολλές περιοχές του νησιού έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ συνεχείς είναι διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότησή τους. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 260 κλήσεις για παροχή βοήθειας και απάντληση υδάτων. Η εκπαιδευτικός που βρέθηκε νεκρή στη θαλάσσια περιοχή της Κρεμαστής επέβαινε σε αυτοκίνητο μαζί με έναν 50χρονο συνάδελφό της, του οποίου η τύχη αγνοείται. Έρευνες για τον εντοπισμό του πραγματοποιούν άνδρες του Λιμενικού, της ΕΜΑΚ και δύτες, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής.

Στο αυτοκίνητό τους επέβαινε ακόμη ένας συνάδελφός τους, ο οποίος πρόλαβε να εγκαταλείψει το όχημα και να σωθεί. 

Η 35χρονη που βρέθηκε νεκρή στην Ιαλυσό δεν οδηγούσε αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Ροδιακή, οι πρώτες εκτιμήσεις οδηγούν στην εκτίμηση ότι βρέθηκε στο σημείο κοντά στο ποτάμι με τα πόδια και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της βροχής.

Η ισχυρή βροχόπτωση εκδηλώθηκε περίπου στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής και διήρκεσε περίπου δύο ώρες. Ενδεικτικό είναι ότι η οδός Ηρακλειδών στην Ιαλυσό μετατράπηκε σε ποτάμι με ύψος νερού κοντά στο μισό μέτρο. Αντίστοιχη ήταν η κατάσταση στους δρόμους από το Φαληράκι μέχρι και την Κρεμαστή.