Latest News

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Τρέχουν στο "παρά πέντε" για την Ψυττάλεια

Με πέντε μέρες καθυστέρηση ενημέρωσε η αντιπεριφέρεια Πειραιά για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου με αφορμή την...
υποβολή φακέλου από το υπουργείο Περιβάλλοντος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στον οποίο ζητείται η μεταφορά λυμάτων των Βορειοδυτικών Μεσογείων και της Νότιας Ακτής Σαρωνικού στην Ψυττάλεια. 


Στην προχθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να μπλοκάρουν την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων,να εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο για την ακύρωση κάθε σχετικής απόφασης και να ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη.
Το  πρόβλημα με την πρόθεση του ΥΠΕΚΑ να μεταφέρει τα λύματα άλλων δήμων στην Ψυττάλεια δεν είναι καινούριο καθώς πριν ένα περίπου χρόνο είχε απασχολήσει τους αιρετούς και τους φορείς του Πειραιά και των γύρω Δήμων.
Τι είχε γίνει τότε; Μόνο δηλώσεις ακούσαμε από όλες τις πλευρές ότι ο Πειραιάς δεν θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο.
Ωστόσο το υπουργείο Περιβάλλοντος προχωρά στα σχέδια του, θέλοντας να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την Ψυττάλεια και δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως αδιαφορεί για τις θέσεις των εκπροσώπων του πειραικού λαού.

@Θα υπάρξει έστω και στο "παρά πέντε" σύμπνοια και στοχευμένες κινήσεις για να μην γίνει η Ψυττάλεια "χαβούζα" της Ανατολικής Αττικής;