Latest News

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Κι όμως υπάρχουν άστεγοι στον Πειραιά!

Μια συγκλονιστική εκπομπή πρόβαλλε χθες ο Alpha για τους άστεγους, τους ανθρώπους που λόγω συγκυριών λάθος επιλογών, αλλά και λόγω της οικονομικής...
κρίσης βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη στον δρόμο.  
Ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ με την εκπομπή "Αυτοψία" βρέθηκε και στο λιμάνι του Πειραιά, που όπως είναι γνωστό είναι σύνηθες καταφύγιο για τους άστεγους. 
Εκεί συνομίλησε με τον Σάκη Καραγιάννη, ένα νέο άνθρωπο που ζει στο λιμάνι του Πειραιά από τον Ιούλιο! 
Σύμφωνα με τα όσα εξομολογήθηκε, υπάρχουν πάρα πολλοί άστεγοι στο λιμάνι ενώ ανέφερε και μια περίπτωση αστέγου ο οποίος έζησε στην προβλήτα του Αργοσαρωνικού για 16 ολόκληρα χρόνια!
Ο Σάκης Καραγιάννης πέρα από τα όσα συγκλονιστικά είπε για το πως βρέθηκε να ζει στο λιμάνι του Πειραιά αναφέρθηκε στο σισσίτια της Αγίας Τριάδας και του Άγιου Σπυρίδωνα, ενώ δήλωσε πως δεν βρέθηκε κανείς να τον βοηθήσει.
Δεν γνωρίζουμε αν ο δήμος Πειραιά έχει προσφέρει βοήθεια τόσο στον ίδιο όσο και στους "συγκατοίκους" του, ωστόσο επειδή ο δήμαρχος λέει και ξαναλέει ότι δεν υπάρχει ούτε ένας άστεγος στον Πειραιά χωρίς κρεββάτι και χωρίς ένα πιάτο φαγητό, ας πάει το βράδυ ο ίδιος ή οι αρμόδιες υπηρεσίες στο λιμάνι εκεί που φεύγουν τα πλοία του Αργοσαρωνικού και αν έχει τη διάθεση ας βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους.

@Αλλά μη λέμε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας άστεγος στον Πειραιά...