Latest News

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Πόσο κόστισαν τα έργα στο πάρκο Δηλαβέρη

Εδώ και σχεδόν τρεις μήνες ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ιωσήφ Βουράκης ζητούσε τον απολογισμό για την ανάπλαση στο πάρκο Δηλαβέρη, χωρίς ωστόσο να του έχει δοθεί...

μέχρι πρότινος.
Όπως εξηγεί ο ίδιος μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, την προηγούμενη εβδομάδα του παρέδωσαν ένα φάκελο που περιείχε ένα ανεπίσημο χαρτί, στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ σημειώνονταν πως η ανάπλαση του πάρκου Δηλαβέρη κόστισε σχεδόν 900.000 ευρώ!

Μάλιστα, ο ίδιος έχει δημοσιεύσει το έγγραφο, το οποίο παραθέτουμε αποκλειστικά, όπως έχει αναρτηθεί από νωρίς το πρωί στο facebook!



Διαβάστε τι ακριβώς γράφει 
ο Ιωσήφ Βουράκης:

«Ακόμα μια φορά γίνεται αντιληπτό το γεγονός ότι ο δήμαρχος της πόλης δεν αντέχει την αντιπολίτευση και δεν ανέχεται να ακούγεται κάτι που αποδομεί την πλασματική εικόνα που έχει στο μυαλό του ο ίδιος, αλλά και τη φανταστική εικόνα που θέλει να δημιουργεί στους δημότες του Πειραιά.
Η τακτική του γνωστή!!! Όταν νιώσει ότι "απειλείται", αλλά δεν έχει να απαντήσει κάτι ξεκινάει την προσωπική επίθεση με χαρακτηρισμούς και ύβρεις!!!
Αξιοσημείωτη δε είναι και η στάση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος αντί να προστατεύσει όλους τους δημοτικούς συμβούλους και να επιβάλει την τάξη περιορίζεται μόνο στο να προστατεύει τον δήμαρχο ο οποίος του υποδεικνύει ποιος θα πάρει το λόγο και ποιος όχι!
Μέτα λοιπόν από 3 μήνες επιμονής μου και γραπτών ερωτήσεων, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα μου παρέδωσαν ένα φάκελο, ο οποίος έγραφε απ' έξω "απολογισμός έργου για το πάρκο Δηλαβέρη". Ο φάκελος περιείχε ένα εντελώς ανεπίσημο χαρτί που θα μπορούσε να έχει συντάξει ο καθένας (το επισυνάπτω παρακάτω) χωρίς υπογραφή από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, όπως προβλέπει ο κανονισμός! Στον απολογισμό - έκθεση ιδεών αναφέρει λοιπόν, ότι έλαβαν χώρα κάποιες μελέτες, όπως και κάποιες κατασκευές, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ, στοίχισαν περίπου 900.000 ευρώ!
Οι ερωτήσεις μου λοιπόν προς τον δήμαρχο ήταν οι εξής :
1) ποιος εκτέλεσε το έργο (εργολάβος ή ο δήμος);
2) πόσο στοίχισε η κάθε εργασία ξεχωριστά;
3) από που προμηθεύτηκε ο δήμος τις πρώτες ύλες;
4) από που βρήκε ο δήμος τις 480.000 ευρώ που διέθεσε;
5) ποιοι ήταν οι μηχανικοί που ανέλαβαν τις μελέτες, καθώς αναφέρονται αόριστα μόνο ως ειδικότητες!
6)πότε ανέλαβε ο κάθε μηχανικός την εκάστοτε μελέτη, με ποια διαδικασία έγιναν οι αναθέσεις και πότε τις παρέδωσαν ολοκληρωμένες;
7)που βρίσκονται τα έγγραφα με τις μελέτες υπογεγραμμένες και σφραγισμένες από τον εκάστοτε μηχανικό που τις ανέλαβε;
(στοιχεία που επιβάλλεται από το νομό να αναφέρονται στους απολογισμούς)
Η απάντηση του δημάρχου;
Ύβρεις και χαρακτηρισμοί προς έμενα!! Και φυσικά καμία απάντηση σχετικά με όλα τα παραπάνω.
Προφανώς ο κύριος Μιχαλολιάκος δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο υπάρχουν φωνές που ούτε φοβούνται, ούτε εκβιάζονται, ούτε φιμώνονται!"