Latest News

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Κομπίνα-μαμούθ σε βάρος του Οίκου Ναύτου!

Απάτη ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, αποκαλύφθηκε με πρωταγωνιστές υπαλλήλους του Οίκου του Ναύτου που προσέγγισαν ιδιοκτήτη κλινικής προκειμένου να καρπωθούν πληρωμές με πλαστά παραστατικά για ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους...
 του Ταμείου. 
Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γαληνός Μπρης και Γιάννης Δραγάτσης έδρασαν αστραπιαία μόλις ενημερώθηκαν για την υπόθεση.
Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι για την υπόθεση δόθηκε αμέσως εντολή για καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών εμπλεκομένων, που διήρκεσε δέκα ημέρες, αλλά και το ότι για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε κάμερα σε επ' αυτοφώρω σύλληψη.
Σημειώνεται επίσης, ότι κεντρικό ρόλο στην υπόθεση  φέρεται να έχει γυναίκα υπάλληλος του Ταμείου, που υπηρετεί με απόσπαση στο υπουργείο Παιδείας, και ο διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Οίκου του Ναύτου.
Οι τρεις από τους υπαλλήλους συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω στη Λεωφόρο Θηβών τη στιγμή που παραλάμβαναν 205.570 ευρώ από τον ιδιοκτήτη της κλινικής ως πρώτη δόση από συνολικό ποσό περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο είχαν συμφωνήσει να εισπράξει με πλαστά παραστατικά για δήθεν ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους.
Η σχετική καταγγελία έγινε απο τον ιδιοκτήτη της κλινικής ο οποίος πριν από καιρό είχε εισπράξει ποσό 1.150.000 για νόμιμες υπηρεσίες που παρείχε σε ασφαλισμένους του ταμείου.
Αμέσως μετά, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, τον πλησίασε η υπάλληλος του Ταμείου, η οποία πλέον υπηρετεί με απόσπαση στο υπουργείο Παιδείας, και του πρότεινε να εισπράξει ξανά το ποσό αυτό καταθέτοντας πλαστά παραστατικά.
Όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της κλινικής, ο ίδιος θα έπαιρνε 500.000 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό θα το κρατούσαν οι υπάλληλοι και θα δινόταν σε δύο δόσεις των 250.000 ευρώ η καθεμία.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα (η αποσπασμένη υπάλληλος που φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών και δύο υπάλληλοι του Ταμείου εκ των οποίων η μία γυναίκα, καθώς επίσης ο σύζυγός της και ένα ακόμα άτομο).
Οι συλληφθέντες θα προσαχθούν ενώπιον του Εισαγγελέα κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απιστία στην Υπηρεσία, απάτη κατά του Δημοσίου, απόπειρα εκβίασης και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.