Latest News

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Τι γίνεται στην πλαζ της Φρεαττύδας, δήμαρχε... (ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ- ΕΙΚΟΝΕΣ)


Μπάζα, σκουπίδια, κομμένα και κατεστραμμένα δέντρα. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στην παραλία της Φρεαττύδας μετά την...
κατεδάφιση του Συλλόγου «Τερψιχόρη» από τον δήμο Πειραιά. 
Ο Σύλλογος με μια σειρά φωτογραφιών από τον χώρο που πριν λίγους μήνες στεγαζόταν η «Τερψιχόρη» (τις οποίες έχει αναρτήσει στο Facebook) προχωρά σε μια σκληρή ανακοίνωση-καταγγελία για τον δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο.


Η καταγγελία του Συλλόγου υποστηρίζει μεταξύ άλλων τα εξής:


«Παραλία Φρεαττύδας τρεις μήνες σχεδόν μετά την εκδικητική κατεδάφιση του πολιτιστικού συλλόγου "Τερψιχόρη" από τον Δήμαρχο Πειραιά Β. Μιχαλολιάκο..."

Όπως καταγγέλλουν, η εικόνα είναι:
"Μπάζα, σκουπίδια, κομμένα και κατεστραμμένα δέντρα από τις μπουλντόζες του Δήμου.

Εστία μόλυνσης και παραβατικότητας είχε χαρακτηρίσει τον εξωραϊστικό σύλλογο «Τερψιχόρη» ο Β. Μιχαλολιάκος. Τώρα όμως βλέπουμε πως κατάντησε πραγματικά αυτό το κομμάτι της παραλίας με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου. Τώρα είναι εστία μόλυνσης και παραβατικότητας. Τώρα που κατέστρεψε ένα ζωντανό κύτταρο και στη θέση του δημιούργησε μια χωματερή μπαζών και σκουπιδιών! Τώρα δεν πατάει άνθρωπος και ο κάθε ασυνείδητος πετάει τα σκουπίδια του στην παραλία.

Ενοχλούσαν βλέπετε οι δωρεάν μουσικές βραδιές και οι κινηματογραφικές προβολές. Ενοχλούσαν τα υπαίθρια γλέντια και τα κεράσματα σε φαγητό και κρασί από τον σύλλογο και τους γείτονες. Έπρεπε να δουλέψει η επιχείρηση που ενάντια στην θέληση των πειραιωτών αδειοδότησε η δημοτική αρχή και ο κόσμος να πληρώνει!

Αυτό που ενοχλούσε όμως περισσότερο από όλα ήταν ότι ο σύλλογος αντιστάθηκε στις παρανομίες του ιδιώτη και στην πλάτη που έβαζε για να συντελούνται αυτές η δημοτική αρχή. Για όσους έχετε πάει στη Φρεαττύδα γνωρίζετε πως το κομμάτι αυτό της παραλίας είναι καταπράσινο.

Δέντρα φυτεμένα από τους ανθρώπους του συλλόγου και την γειτονιά. Δέντρα πολλών ετών κάποια από τα οποία κατέστρεψαν οι μπουλντόζες του Δήμου με την παρουσία μάλιστα και την παρότρυνση δύο δημοτικών συμβούλων και αντιδημάρχων. Του κ. Αγγελόπουλου και του κ. Ρέππα (να τους ξαναψηφίσουμε)!!"
Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, αντίθετα η υπόλοιπη παραλία είναι ξερή. Στην υπόλοιπη παραλία φυτρώνουν μόνο οι ομπρέλες του ιδιώτη, γιατί σύμφωνα με την πολιτική του Δημάρχου μας για τον ίσκιο πρέπει να πληρώνουμε και ας έλεγε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως οι ομπρέλες θα είναι δωρεάν (άλλο ένα ψέμα μες τα τόσα)..."
Καταλήγοντας στην καταγγελία τα μέλη του συλλόγου υποστηρίζουν:

                                               "Αυτός είναι ο κ. Μιχαλολιάκος! Στις Δημοκρατίες όμως κύριε Δήμαρχε οι εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες οφείλουν να αντιπροσωπεύουν και να υπερασπίζονται τις κοινωνίες, όχι τα συμφέροντα και τους επιχειρηματίες.

Γι αυτό οι Πειραιώτες δεν θα ξεχάσουμε πως πετάξατε στον κάλαθο των αχρήστων τις 5.000 υπογραφές μας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών μας και στις επερχόμενες εκλογές θα σας στείλουμε στο σπίτι σας! Ελπίζουμε πως και η δικαιοσύνη θα σας στείλει εκεί που πρέπει!!!»



@ Αλήθεια τι γίνεται στην πλαζ της Φρεαττύδας, δήμαρχε;