Latest News

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Η Ζωή Ρούσσου, ο γαμπρός και τα δικαστήρια

Όσοι θέλετε να μάθετε τι θα έλεγε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Ζωή Ρούσσου, αν δεν απουσίαζε από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, τότε μπορείτε να δείτε ...
τι έγραψε η ίδια στην προσωπική της σελίδα στο facebook.
Μόλις επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη, όπου προσκύνησε στην Αγία Σοφία, η Ζωή Ρούσου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα της μεταφοράς των Δικαστηρίων Πειραιά, σημειώνοντας τα εξής:
"Η ανάγκη μεταστέγασης του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά είναι χρόνιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και των μελών του. Όποιες συζητήσεις είχαν γίνει μέχρι σήμερα για την αλλαγή των κτιριακών εγκαταστάσεων αφορούσαν ακίνητα εντός του Δήμου Πειραιά . Δυστυχώς αιφνιδιαστικά λήφθηκε η απόφαση για την μεταφορά του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά εκτός των ορίων της πόλης και ειδικότερα στις Καπναποθήκες Κεράνη στο Δήμο Νίκαιας - Ρέντης χωρίς αυτό να το γνωρίζουν τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά !!! Πρόσφατα λήφθηκε απόφαση από τη Γενική Συνέλευση με ποσοστό 97% κατά της μεταφοράς στο κτίριο της οδού Θηβών – Καπναποθήκες Κεράνη.

Είναι υποκριτικό από την πλευρά του Δημάρχου να ισχυρίζεται ότι αιφνιδιάστηκε από την απόφαση της μεταφοράς εκτός των ορίων της πόλης , διότι το θέμα το είχα θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Ιανουάριο του 2013. Αλλωστε ο ίδιος έχει υπηρετήσει την πόλη του Πειραιά πάνω από 20χρόνια ως βουλευτής , συνεπώς όφειλε να γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης που επί σειρά ετών τον ανέδειξε πρώτο βουλευτή και στη συνέχεια τον εξέλεξε Δήμαρχο!!!!

Η μεταφορά των δικαστηρίων εκτός Πειραιά συνεπάγεται την υποβάθμιση της πόλης μας και τον οικονομικό της μαρασμό !!! Είναι αδιανόητο το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας να μην έχει δικαστικές αρχές τη στιγμή που άλλα αντίστοιχα λιμάνια της χώρας μας όπως η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη ή ακόμα και μικρά νησιά όπως οι Σπέτσες, ο Πόρος καθώς και μικρά χωριά διαθέτουν Ειρηνοδικείο !!!!"


Αν και προφορικά ο Δήμαρχος της πόλης δηλώνει ότι προσφέρει τις υποδομές του δήμου, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει εγγράφως προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης!!!! Γιατί αρνήθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά για δεύτερη φορά να λάβει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο κατά της μετεγκατάστασης εκτός του Δήμου;;; Τι είναι αυτό που φοβάται ;;; Δεν θέλει να έρθει σε ρήξη με συγκεκριμένα συμφέροντα;;; Μήπως ότι δεν μπορεί να ανατρέψει την απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης ή επειδή θέλει να καρπωθεί αποκλειστικά για ψηφοθηρικούς λόγους την ανατροπή της απόφασης για την μεταφορά του Δικαστικού Μεγάρου εκτός του Δήμου Πειραιά ;;; Μην ανησυχείς Δήμαρχε !!! Βοήθησε ….. και εδώ είμαστε!!!! Άλλως … «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά» …… Μάιο του 2014 «ξυρίζουν τον γαμπρό»!!!

@ Ποιος γαμπρός; Η Αγία Σοφία να βάλει το χέρι της και  να δούμε αν μείνουν τα δικαστήρια στο κέντρο του Πειραιά...