Latest News

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ο ξεσηκωμός των διαθέσιμων στα πανεπιστήμια ...

Οι διοικητικοί υπάλληλοι μετά από 10 εβδομάδες κινητοποιήσεων αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία και αυτήν την εβδομάδα. Φωτογραφία από παλιότερη διαμαρτυρίαΠονοκέφαλο στην κυβέρνηση προκαλεί η συνέχιση της κινητοποίησης των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πολυτεχνείο, με τον υπουργό Παιδείας να έχει προσφύγει για δεύτερη φορά στη Δικαιοσύνη κατά...
της απεργίας. 
Οι διοικητικοί υπάλληλοι καλούν όλους τους εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συγκέντρωση σήμερα, Τρίτη, στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης (οδό Ούλωφ Πάλμε), στην Ιατρική Σχολή (οδός Μ.Ασίας), καθώς και στην πύλη της Πολυτεχνειούπολης (Ζωγράφου), προκειμένου να στηριχθεί ο απεργιακός αγώνας τους, που συνεχίζεται για 11η εβδομάδα.
Οι συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 07:00 τα ξημερώματα της Τρίτης. Στις συγκεντρώσεις συμμετέχουν και φοιτητές.
Σημειώνεται ότι υπό κατάληψη βρίσκονται όλες οι σχολές του Πολυτεχνείου από φοιτητές, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη, νέες γενικές συνελεύσεις τους.
Την ίδια ώρα, συνεδριάζει ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων στο ΑΠΘ για επανέναρξη των κινητοποιήσεων, που σταμάτησαν στις 25 Οκτωβρίου.
Την εκρηκτική κατάσταση συμπληρώνει η παραίτηση όλων των μελών της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα μέλη της Συγκλήτου παρέδωσαν στον πρύτανη του Ιδρύματος Θεοδόση Πελεγρίνη τις παραιτήσεις τους καταγγέλλοντας τις διαδικασίες με τις οποίες προχώρησε το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, καθώς και τις απειλές περί εισόδου της Αστυνομίας στα κτίρια του Ιδρύματος.