Latest News

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ζ. Ζούπης: Ανοιχτή επιστολή στους δημότες του Κερατσινίου-Δραπετσώνας



Ανοιχτή επιστολή στους δημότες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας έστειλε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ζαχαρίας Ζούπης. Στο κείμενο που δημοσιεύει το «Reportaz Net» ο υποψήφιος δήμαρχος που έχει...
αρχίσει για τα καλά τον προεκλογικό του αγώνα, αναφέρεται στην τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος, ενώ αναλύει τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει οι δημότες να τον αναδείξουν δήμαρχο στις εκλογές του Μαΐου.


Αν και το κείμενο είναι μακροσκελές, αξίζει να το διαβάσετε.



Λέει λοιπόν ο Ζαχαρίας Ζούπης:



"Ζούμε όλοι σε μια πολύ δύσκολη  περίοδο για όλους  μας, για την οικογένειά μας, την κοινωνία  και την χώρα. Στις γειτονιές  του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας  η ανεργία έχει ξεπεράσει  κάθε όριο, τα φαινόμενα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού είναι δραματικά  παρόντα ενώ τα μαγαζιά  κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Οι μνημονιακές  πολιτικές  έχουν οδηγήσει την  χώρα  σε αδιέξοδο , την κοινωνία σε απόγνωση, τους  ανθρώπους  της εργασίας  και της παραγωγής  σε αναζήτηση διεξόδου, τους νέους σε απογοήτευση.  



Γνωρίζω ότι σε αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο να ακούσουν πολλοί για το τι συμβαίνει στον Δήμο μας, για τις σκέψεις μας. Η αγωνία της επιβίωσης, η έγνοια για το μέλλον των παιδιών μας, το άγχος της διατήρησης ή και εύρεσης εργασίας,  δείχνει να μας απορροφά όλους. Κι όμως το τι συμβαίνει στον Δήμο, μας αφορά όλους – πρέπει να μας αφορά όλους. Οι Δήμοι διαχειρίζονται πολύ σημαντικές υποθέσεις που αφορούν στην ζωή μας. Η καθαριότητα της πόλεως, η κατάσταση του πρασίνου, το επίπεδο λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών και των ΚΑΠΗ, η συντήρηση των σχολείων, η Πολιτιστική αθλητική δραστηριότητα και εκατοντάδες άλλες αρμοδιότητες ασκούνται από τους Δήμους. Επομένως, έχει πολύ μεγάλη σημασία ποιόν θα επιλέξουμε Δήμαρχο στις 18 και 25 Μαϊου, που θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες Δημοτικές Εκλογές. 



▪ Πολύ περισσότερο όταν τα τελευταία χρόνια ζήσαμε την χειρότερη Δημοτική Αρχή που γνώρισε  ποτέ το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα.

▪Πολύ περισσότερο τώρα που ο νέος Δήμαρχος και η νέα Δημοτική Αρχή θα έχει για πρώτη φορά θητεία 5 ολόκληρων ετών.



Φίλες και φίλοι,

Τα τελευταία χρόνια της θητείας του τωρινού Δημάρχου, Λουκά Τζανή, ζήσαμε μια πλήρη, μια απίστευτη οργανωτική, υπηρεσιακή, λειτουργική κατάρρευση του Δήμου. Βασικές δομές και υπηρεσίες του υποχώρησαν , ακόμα και σε τομείς που υπήρχε μια μακρόχρονη παράδοση (Πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα, κολυμβητήριο, λειτουργία ΚΑΠΗ, συντήρηση σχολείων). Το επίπεδο της καθαριότητας χειροτέρεψε ενώ  το πράσινο παραμελήθηκε. Ολόκληρες περιοχές εγκαταλήφθηκαν με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Δραπετσώνας. Δημοτικές Επιχειρήσεις με σημαντική παρέμβαση στο παρελθόν(ΔΗΚΕΠΑ, Κ.Ε.Κ), βρίσκονται υπό διάλυση. Εκατοντάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για περίπου δύο χρόνια. Εκατοντάδες συμπολίτες μας που εργάσθηκαν επί μήνες, εμφανιζόμενοι ως δήθεν εθελοντές από την Δημοτική Αρχή, ποτέ δεν πληρώθηκαν αυτά που τους είχαν υποσχεθεί – ποτέ δεν πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα τους. Μαζί με αυτά αναπτύχθηκαν φαινόμενα αλαζονείας, αδιαφάνειας, κακοδιαχείρησης, ετσιθελισμού, υποβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κατάλογος των αστοχιών, των ατοπημάτων, ακόμα και των φαινομένων ανοικτής κοροϊδίας των πολιτών δεν έχει τελειωμό. Ποτέ ο Δήμος δεν έχει βρεθεί ξανά σε τέτοια κατάσταση.



Σε λίγους μήνες από σήμερα, έχουμε την δυνατότητα να κλείσουμε οριστικά αυτή την άσχημη παρένθεση. Να κοιτάξουμε μπροστά. Να αναδείξουμε Δήμαρχο και Δημοτική Αρχή που θα στηρίζονται στον διάλογο με τους πολίτες και  θα εργασθούν με διαφάνεια, αξιοκρατία, εντιμότητα και αποτελεσματικότητα, με όραμα και μεθοδικότητα.

Είναι πεποίθησή μου ότι δεν μπορεί να αποτελεί λύση η  επιστροφή στο παρελθόν, ούτε η αναζήτηση λύσης από το πουθενά. Σήμερα η Δήμος μας, έχει ανάγκη από την συνένωση των προσπαθειών προσώπων πέρα από πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές. Μια ενότητα όσων αγαπούν τον Δήμο, όσων επιθυμούν να εργασθούν σκληρά και με ανιδιοτέλεια. Μια ενότητα των χρήσιμων, των έντιμων, των εργατικών στην οποία έχουν θέση η εμπειρία αλλά και η βαθιά ανανέωση. Μια ενότητα στην βάση αρχών και αξιών , συγκεκριμένου σχεδίου για την πόλη και προτεραιοτήτων. Για αυτή την ενότητα εργάζομαι. Μια τέτοια συνένωση δυνάμεων θέλω να εκπροσωπήσω, πέρα από τα κόμματα, πέρα από τους διαχωρισμούς. Για μένα, πριν από όλα και πάνω απ’όλα, είναι το συμφέρον της πόλης μας.



Φίλες και φίλοι,

Δεν έρχομαι από το πουθενά. Έχω υπηρετήσει τον Δήμο χρόνια και από θέσεις ευθύνης. Έχω συμβάλει  τόσο στην προώθηση λύσεων στα προβλήματα της πόλης όσο και για την προώθηση καινοτόμων πρωτοβουλιών. Απευθύνομαι σε εσας και σας ζητάω να στηρίξετε την προσπάθεια που ξεκίνησα ως υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου –Δραπετσώνας. Διαθέτω την εμπειρία και την γνώση χρόνων, την διάθεσή μου να εργασθώ ακούραστα για να ανοίξουμε νέους δρόμους για την πόλη.

▪ Για να αποκαταστήσουμε την λειτουργία του Δήμου με αξιοκρατία και απαίτηση για δουλειά μακριά από αντιλήψεις πελατειακών δικτύων και αδιαφάνειας.

▪ Για να υπάρξει πλήρης και σε βάθος έλεγχος των οικονομικών του Δήμου και με σχεδιασμένες παρεμβάσεις να διασφαλίσουμε την βιοσιμότητά του.

▪ Για να αναζητήσουμε νέους πόρους μέσα από τις ενέργειες του  νέου ΕΣΠΑ, τα Προγράμματα του ΟΑΕΔ και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.

▪ Για να  υπάρξει επιτέλους σχεδιασμός και να προωθηθούν έκτακτα μέτρα σε όλους τους τομείς που άπτονται της καθημερινότητας(πράσινο, καθαριότητα, παιδικές χαρές).

▪ Για να δημιουργήσουμε ένα Δήμο πραγματική ομπρέλλα κοινωνικής προστασίας (ιδιαίτερα για τις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες), διασφάλισης των κοικωνικών δομών και δημιουργίας νέων, αναβάθμισης της λειτουργίας των ΚΑΠΗ και των Παιδικών Σταθμών.

▪ Για να οικοδομήσουμε ένα Δήμο πρωτοπόρο στην Πολιτιστική – Μορφωτική – Αθλητική Δραστηριότητα. Αποκαθιστώντας την λειτουργία των Καλλιτεχνικών Τμημάτων, των Αθλητικών Ακαδημιών, του Κολυμβητηρίου. Αναδεικνύοντας την αξία της δημιουργίας και της συμμετοχής.

▪ Για να προωθήσουμε μια δέσμη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών για την Ανάπλαση της Βιομηχανικής Ζώνης, την αξιοποίηση της ΝΑΦΘΑ και του εγκαταλελειμμένου Πρώην Εργοστασίου Καχραμάνογλου. Για να διαμορφώσουμε από κοινού με τον Επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής ένα σχέδιο τόνωσης της επισκεψιμότητας στην πόλη και τόνωσης της τοπικής αγοράς.



Φίλες και φίλοι,

Τον ερχόμενο Μάιο μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια μεγάλη αλλαγή στην πόλη μας.  Μπορούμε να ξεκινήσουμε μια νέα, ελπιδοφόρα πορεία, βάζοντας τέρμα στο σημερινό τέλμα".