Latest News

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Εμπλοκή Καρχιμάκη στο σκάνδαλο των υποκλοπών

Στη θέση του κατηγορουμένου για ηθική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας φέρνει τον πρώην υπουργό και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη η έρευνα για την υπόθεση των...
τηλεφωνικών υποκλοπών.

Με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο 3ος τακτικός ανακριτής Δημήτρης Φούκας, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, για το οποίο έχει ήδη απολογηθεί μία υπάλληλος της ΕΥΠ, ενώ αναμένονται οι απολογίες και άλλων κατηγορουμένων. 
Η υπάλληλος της ΕΥΠ, Α.Π., στην απολογία της αρνήθηκε την κατηγορία της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας που αντιμετωπίζει και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της).

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης βρέθηκε στο επίκεντρο της έρευνας έπειτα από αναφορά στελέχους της ΕΥΠ, στις 11 Απριλίου του 2013, ότι ο πρώην υπουργός υπήρξε αποδέκτης απόρρητων εγγράφων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «περί τα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου 2005, ο Μιχ. Καρχιμάκης ζήτησε να κανονίσει συνάντηση με τους συνδικαλιστές στην Υπηρεσία. Η συνάντηση κανονίστηκε σε μαγαζί στο Κολωνάκι. Κατά τη διάρκεια εκείνης της συνεύρεσης ο Μιχάλης Καρχιμάκης απευθυνόμενος προς την Α. Π., παρόντων και άλλων συνδικαλιστών, είπε: "Τι γίνεται; Δεν μου έχετε φέρει τελευταία από εκείνα τα ωραία χαρτιά"».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, ο Μιχ. Καρχιμάκης «στην Αθήνα εντός του έτους 2005 με πρόθεση προκάλεσε τη συγκατηγορούμενή του Α.Π. να του παραδώσει αντίγραφα εγγράφων με πληροφορίες για την ασφάλεια και τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας, που επιβάλλεται να κρατηθούν απόρρητα έναντι άλλων κυβερνήσεων...».

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο του ανακριτή που έχει αναλάβει τόσο την υπόθεση των υποκλοπών όσο και του αποκαλούμενου σχεδίου της δολοφονίας του Κ. Καραμανλή, δικογραφίες που έχουν συνενωθεί, φέρεται να βρίσκεται ο ρόλος αλλοδαπού που εντοπίζεται στη χώρα μας από το 1997 έως το 2010 με διαφορετική ιδιότητα από την πραγματική του. Σύμφωνα με μάρτυρα που εμφανίστηκε στον ανακριτή, το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε κομβικό ρόλο στην οργάνωση του συστήματος των υποκλοπών, ζούσε στην Ελλάδα και χρησιμοποιούσε πολλές φορές ψευδώνυμα. Ο συγκεκριμένος αλλοδαπός αναζητείται πλέον από τις δικαστικές αρχές που ερευνούν αν βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα αλλά και τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι από άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου υπόπτων προκύπτει πως σε συνομιλίες τους γίνεται αναφορά στις υποκλοπές ακόμη και τον τελευταίο χρόνο (!).

Όλα τα στοιχεία αυτά θα αξιολογηθούν, ενώ οι δικαστικές αρχές προτίθενται να στείλουν νέο αίτημα στο Μέριλαντ των ΗΠΑ για τα καρτοκινητά-σκιές που εμπλέκονται στην υπόθεση, συμπεριλαμβάνοντας τα καινούργια στοιχεία. Και αυτό, διότι το προηγούμενό τους αίτημα δεν έχει απαντηθεί μέχρι στιγμής.