Latest News

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έβαλε η απόφαση της κυβέρνησης για την εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ. Μετά τα πυρά που εκτόξευσαν καθόλη τη...
διάρκεια της ημέρας οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
«Αποφασίσατε πραξικοπηματικά για την ΕΡΤ, βάλατε λουκέτο επί μήνες και αρνηθήκατε να συμμορφωθείτε επιμένοντας να γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας τους πολίτες, ούτε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν φέρατε προς κύρωσε» επεσήμανε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής, προαναγγέλνοντας την κατάθεση  της πρότασης μομφής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
«Τη στιγμή που φορολογείτε ακόμα και στάνες, χαρίζετε εκατομμύρια στη διαπλοκή και χαρίζετε την ΕΡΤ», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε:«Είναι θεσμική εκτροπή και δεν δικαιούμαστε να την αποδεχτούμε. Η ευθύνη είναι βαριά και ιστορική. Είναι μέγιστη θεσμική εκτροπή».
H εισήγηση για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα στην ΚΟ του κόμματός του με τους βουλευτές να συμφωνούν και να σημειώνουν εμφατικά «αν δεν την καταθέσουμε τώρα, τότε πότε».
Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης ήρθε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος τόνισε πως η πρόταση μομφή του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί για την κυβερνητική πλειοψηφία την ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι αρραγής και ηχηρή.
Η έναρξη της συζήτησης της πρότασης μομφής στην Ολομέλεια θα γίνει την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι.

@ Πάντως, ποτέ δεν έπεσε κυβέρνηση με πρόταση δυσπιστίας, Αλέξη...