Latest News

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Νέα συμπλοκή μεταναστών -Ρομά στο ΧΥΤΑ Φυλής

Άγρια συμπλοκή μεταξύ μεταναστών και αθίγγανων στο χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στη Φυλή.  Στο νοσοκομείο της Νίκαιας διακομίστηκε ...
υπάλληλος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι ύστερα απόεπίθεση που δέχτηκε από ομάδα Ρομά και λαθρομεταναστών που είχαν εισέλθει παράνομα  στο χώρο του ΧΥΤΑ.

Ο υπάλληλος, που είναι χειριστής μηχανήματος έργου, εκτελούσε εκείνη τη στιγμή εργασίες διάστρωσης προϊόντων καταστροφής όταν δέχτηκε την απρόκλητη επίθεση με πέτρες από τους Ρομά και λαθρομετανάστες που είχαν εισέλθει με στόχο να τα περισυλλέξουν με προφανή στόχο να τα επαναπροωθήσουν στην αγορά.

Αμέσως συνάδελφοί του τον απομάκρυναν από τον χώρο και κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το οποίο διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νικαίας. Το μηχάνημα προώθησης απορριμμάτων του Συνδέσμου υπέστη εκτεταμένες φθορές από τον «πετροπόλεμο» των Ρομά και των λαθρομεταναστών.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε αμέσως για το παραπάνω συμβάν και κατέφθασαν περιπολικά αυτοκίνητα. Οι αλλοδαποί ή Αθίγγανοι όμως εξαφανίστηκαν αστραπιαία μετά τον τραυματισμό του χειριστή, όπως και αστραπιαία είχαν εμφανιστεί.

Μετά το σοβαρό επεισόδιο ο ΧΥΤΑ Φυλής διέκοψε τη λειτουργία του και δεν θα δέχεται απορρίμματα μέχρι το πέρας του ωραρίου εργασίας.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, τόνισε ότι δεν μπορεί να επικρατεί στον ΧΥΤΑ ο νόμος της ζούγκλας.