Latest News

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Δείτε τι έλεγε πριν ο Δήμαρχος Πειραιά και τι δηλώνει τώρα για την πώληση του ΟΛΠ

Στροφή 180 μοιρών έχει κάνει ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος σχετικά με την επικείμενη πώληση των μετοχών του ΟΛΠ. Στο...
τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική σύμβουλος Μαρία Σταθάκη, τόνισε πως δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για την πώληση των μετοχών του ΟΛΠ, ζητώντας από τον Δήμαρχο να πάρει θέση για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. 
Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά πως «το 2015 ο Πειραιάς θα είναι ναυτική πρωτεύουσα χωρίς λιμάνι»! 
Ο Δήμαρχος επισήμανε πως σε κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ εκφράζει την αντίθεσή του στην πώληση των μετοχών, λέγοντας: «Αναφερόμαστε σε θέματα που δεν αφορούν τον Δήμο. Μαζί με την Παγόδα, θα πάρουμε και το Παλατάκι και την Πολιτιστική Ακτή. Τι θέλετε να κάνω, πραξικόπημα»; 
Αυτά λέει τώρα και θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η άποψή του. Ωστόσο δείτε τι έλεγε πριν λίγο καιρό ο ίδιος για την πιθανή πώληση του ΟΛΠ.

Ενδεικτικά αναφέρεται: 


  • 24-5-2011 ο Βασίλης Μιχαλολιάκος δήλωνε κατηγορηματικά πως "Το λιμάνι δεν πωλείται" (ΕΔΩ).


  • 23-6-2012 επανέλαβε:


«Το Λιμάνι δεν πωλείται. Ο Πειραιάς δεν πωλείται, η Ελλάδα δεν πωλείται! Όχι μόνον δεν υποστέλλουμε την σημαία του αγώνα αλλά να είστε σίγουροι ότι θα πάρουμε πίσω ολόκληρη την περιουσία του Πειραϊκού λαού. Περιουσία που για να μην ξεχνιόμαστε, απεμπολήθηκε αντί πινακίου φακής με τα δόλια τεχνάσματα του εκσυγχρονισμού που οδήγησε την αποκοπή του Πειραιά από την φυσική και ιστορική του προέκταση, που είναι το λιμάνι του, η θάλασσα του».


  • 24-7-2012 υποστήριζε:
«Το λιμάνι δεν πωλείται. Το εθνικό μας λιμάνι δεν πωλείται. Ο Πειραιάς δεν πωλείται. Η Ελλάδα δεν πωλείται. Γι αυτήν την διεκδίκηση, γι αυτήν τη σημαία, θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις. Και αγωνίζομαι και θέλω να σας πω και ελπίζω να σας προκαλέσει χαρά, ότι το κλίμα είναι θετικό στην ηγεσία της κυβέρνησης. Δεν πωλείται. 
Εάν παρ ελπίδα γίνει κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα έχω ηττηθεί, σημαίνει ότι δεν θα είμαι Δήμαρχος»!

@ Αν αυτό δεν είναι πολιτική κωλοτούμπα, τότε τι είναι;