Latest News

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ποιος κοροϊδεύει ποιον για τα δικαστήρια Πειραιά

Απίστευτο δούλεμα πέφτει με την επικείμενη μεταφορά των Δικαστηρίων Πειραιά στο κτίριο του "Κεράνη" στη Θηβών στο Δήμο...

Νίκαιας -Ρέντη. 
Από τη μια πλευρά ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος εμφανίζεται να δηλώνει κατηγορηματικά πως"τα δικαστήρια δεν φεύγουν από τον Πειραιά".
Από την άλλη, ο δημοτικός σύμβουλος με "Συμμαχία για τον Πειραιά" Γιάννης Καρδαράς αποκαλύπτει ότι την ίδια στιγμή το υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε στο ΔΣΠ πως η μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων θεωρείται δεδομένη και θα μεταφερθούν άμεσα στο κτίριο του Κεράνη στη Θηβών. 
Δείτε τις δηλώσεις Μιχαλολολιάκου- Καρδαρά για την επικείμενη μεταφορά των Δικαστηρίων Πειραιά εκτός πόλης. 


Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ :



«Έδωσα «μάχη» να μην φύγουν τα δικαστήρια από τον Πειραιά.
Το θέμα να μην φύγουν τα δικαστήρια από τον Πειραιά, το «σήκωσαν» οι Πρόεδροι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου  Πειραιά και του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κύριοι Κορκίδης και Ζησιμάτος αντίστοιχα και η μεγάλη γενική συνέλευση των δικηγόρων, η οποία ανέτρεψε την απόφαση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου.
Από εκεί και μετά, ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος είχε τα ισχυρά επιχειρήματα για να κλονίσει την απόφαση του Πρωθυπουργού.
Όλοι αυτοί που κάνουν, τώρα, τους πολύ φανατικούς να μη φύγουν τα δικαστήρια από τον Πειραιά, στην αρχή ήταν από συναινετικοί να φύγουν έως επιφυλακτικοί. 
Τα δικαστήρια δεν φεύγουν από τον Πειραιά.
    Απόφασή μας είναι το κουφάρι της Ραλλείου που στέκεται εκεί και μας ντροπιάζει, που προσβάλλει την αισθητική και την αποτελεσματικότητα του δημόσιου βίου, να κατεδαφιστεί. Θα γίνει μια πράσινη πλατεία με υπόγειο πάρκινγκ που θα υποστηρίζει την λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου και του Μετρό. 
Ο μόνος λόγος που μπορεί να μας κάνει να παρεκκλίνουμε από την οριστική  πολιτική μας απόφαση για κατεδάφιση του κουφαριού είναι να πάνε εκεί τα δικαστήρια».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ:



1. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣΠ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Στις 31/10/2013 συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΔΣΠ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Σ. Μανουσάκη και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Αθανασίου, ξεκαθάρισε ότι οι Δικαστικές Υπηρεσίες θα μεταστεγαστούν οπωσδήποτε στο κτίριο της Νίκαιας-Ρέντη. Σήμερα (μετά την πώληση του ακινήτου του Ρέντη μαζί με άλλα 27 ακίνητα από το ΤΑΙΠΕΔ) ανήκει στην ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕ αντί καταβλητέου μισθώματος από το Ελληνικό Δημόσιο 2.658.000 έως 3.300.000 ετησίως. Για τις Δικαστικές Υπηρεσίες καταβάλλονταν 1.133.000 ευρώ ετησίως και λόγω μειώσεων τα μισθώματα σήμερα ανέρχονται περίπου στις 800.000 ευρώ ετησίως (2.658.000 – 800.000).
Αν αυτά τα στοιχεία δεν συγκροτούν πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο με πολλούς εμπλεκόμενους, τότε η έννοια των λέξεων έχει χαθεί ή όλες-οι έχουμε υποστεί ανοσία από το εκπεμπόμενο τοξικό αέριο του σάπιου πολιτικού συστήματος.
2. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
Το όλο θέμα των Δικαστηρίων είναι παμπειραϊκό ζήτημα και δεν αφορά ανταγωνισμούς μεταξύ Δήμων της Α’ και Β’ Πειραιά ή των νησιών ή κομματικούς ανταγωνισμούς. Η πόλη και οι φορείς της (μεταξύ αυτών και η Εκκλησία) καθώς και τα νησιά έχουν εκφράσει την κάθετη αντίθεσή τους.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ, δι’ εμού,  παρέδωσε επιστολή εις χείρας του κ. Πρωθυπουργού με τη συμπυκνωμένη αντίθεση στη μεταστέγαση αλλά και τη διαμαρτυρία όλων των φορέων ανεξαρτήτως πολιτικής χροιάς. Ο κ. Δήμαρχος Πειραιά μετά από πίεση όλων των παρατάξεων -και της δικής του- (πλην του κ. Ι. ΜΙΧΑ) έλυσε την ένοχη σιωπή του και ευθυγραμμίστηκε με τη θέληση των Πειραιωτών πολιτών παραχωρώντας με ομόφωνη πλέον απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 3 κτίρια (ΠΥΡΓΟΣ στο λιμάνι-ΠΡΩΗΝ ΡΑΛΛΕΙΟΣ- ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) στη διάθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Στην κατηγορηματική δήλωση του Υπουργού  Δικαιοσύνης ο οποίος επικαλέστηκε τη σύμφωνη γνώμη και του κ. ΣΑΜΑΡΑ  ότι η μεταστέγαση θα πραγματοποιηθεί εντός του μηνός Νοεμβρίου 2013 με κάθε μέσον, ακόμη και την παράκαμψη των πολεοδομικών όρων, αναρωτιέται κανείς τι άραγε κρύβεται πίσω από αυτή τη βιασύνη, ποια συμφέροντα και ποιοι τα εξυπηρετούν.
Σε αυτή την κρίσιμη φάση για την Ελλάδα της βαθειάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης να είναι σίγουροι ότι το όλο ζήτημα θα ελεγχθεί.
Σε κάθε περίπτωση ένας Υπουργός, Βουλευτής Επικρατείας που δεν έχει υποστεί τη βάσανο της επιλογής από τους πολίτες, δεν μπορεί να συμπεριφέρεται με απαξίωση σε θεσμούς όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο μιας πόλης (ότι δήθεν τώρα ξύπνησε και παραχωρεί κτίρια…!!!) ή να απαξιώνει άλλους φορείς της πόλης με τη ναπολεόντεια συμπεριφορά του.
ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
 Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο του αγώνα που πρέπει να είναι συνεχώς κλιμακούμενος.
Ενωμένοι οι πολίτες, παρά τα πλείστα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν λόγω των μνημονίων, οι φορείς και ειδικότερα οι δικηγόροι, όλοι μαζί θα παλέψουμε α) να αποτρέψουμε το μαρασμό της πόλης μας, β) να αντιμετωπίσουμε ένα ακόμη βασανιστήριο στην εφιαλτική καθημερινότητα των δικηγόρων και ιδιαίτερα των νέων, να αλλάξουμε το ρου των γεγονότων στην πόλη μας".
@ Και τα δύο ταυτόχρονα δεν μπορεί να ισχύουν, οπότε τίθεται το ερώτημα "ποιος δουλεύει ποιον για τα δικαστήρια του Πειραιά;"