Latest News

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Κ. Αρβανιτόπουλος: "Τα Πανεπιστήμια πρέπει να ανοίξουν άμεσα"

Να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια θέλει ο πειραιώτης υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και κατέθεσε- λέει- ολοκληρωμένη πρόταση αναδιάρθρωσης...
 των ΑΕΙ. 
Παράλληλα προωθείται νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ που έχουν ήδη παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία, να τεθούν σε διαθεσιμότητα και ισάριθμοι συνάδελφοί τους που είναι σε διαθεσιμότητα να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων πως με τη διαθεσιμότητα των 1165 Διοικητικών Υπαλλήλων ολοκληρώθηκε η διαχείριση του πλεονάζοντος προσωπικού στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ενώ αρχίζει άμεσα η διαδικασία της Πανεπιστημιακής Κινητικότητας για την επανατοποθέτηση των 650 εξ αυτών.

ο κ. Αρβανιτόπουλος επισήμανε πως το Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα εξετάσει εντός των προσεχών ημερών όλες τις ενστάσεις που θα υποβληθούν για την αποκατάσταση τυχόν αδικιών που προέκυψαν από ανακριβείς δηλώσεις στοιχείων από απογραφόμενους υπαλλήλους, κατά τη διάρκεια της απογραφής τους.
@ Καλά αυτός τώρα θέλει να αναμορφώσει τα πανεπιστήμια ή να εφαρμόσει όσα υποβάλλουν τα μνημόνια και η τρόικα;