Latest News

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Πορεία με 7.000 αστυνομικούς για το Πολυτεχενείο


Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας οι εκδηλώσεις για το ΠολυτεχνείοΜε την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης για την 40ή επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

 Κρατώνταςένα λουλούδι χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών ...
προσέρχονται από το πρωί για να αποτίσουν φόρο τιμής στους αγωνιστές της εξέγερσης της 17ης Νοεμβρίου 1973.
Οι πύλες του ιδρύματος θα κλείσουν μετά το μεσημέρι, προκειμένου να γίνει η κεντρική εκδήλωση και το προσκλητήριο νεκρών, και η πορεία αναμένεται να ξεκινήσει στις 15:00.
Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα σε όλο το κέντρο της Αθήνας και επί ποδός αναμένεται να βρίσκονται περίπου 7.000 αστυνομικοί.
Ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας αναμένεται να υπάρχουν στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων, αλλά και στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, ενώ θα υπάρχει περιφρούρηση γύρω από όλα τα κτήρια των πανεπιστημίων.
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με απαγόρευση στάθμευσης και κυκλοφορίας οχημάτων εφαρμόζονται στους δρόμους γύρω από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος. Τα μέτρα θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, όπως και στις παράλληλες και καθέτους αυτών 
Κλειστοί θα είναι από τη 1.00 το μεσημέρι της Κυριακής οι σταθμοί του μετρό, «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός», ενώ από τις 2.30 θα κλείσουν και οι σταθμοί Μέγαρο Μουσικής και «Αμπελόκηποι». Με τροποποιήσεις θα εκτελούνται δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ.