Latest News

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ο 12χρονος Νίκος Αδάμ που «μάγεψε» τη Google

O νεαρός «προγραμματιστής» Νίκος Αδάμ
O Νίκος Αδάμ είναι μαθητής της Α' Γυμνασίου και έχει μαγέψει τη Google με τις γνώσεις του γύρω από τους υπολογιστές. 
Ο 12χρονος δημιούργησε...
δύο εφαρμογές προγράμματος για ηλεκτρονικά παιχνίδια που εντυπωσίασαν τη μεγάλη πολυεθνική η οποία ζήτησε να δει τον πιτσιρικά  Μάλιστα σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσηςσε εκδήλωση προγραμματιστών ηλεκτρονικών υπολογιστών στη Βόρεια Ελλάδα, ο μικρός Νικόλας παρουσίασε μια εισήγηση στην αγγλική γλώσσα για την προστασία από επιθέσεις στο διαδίκτυο και άφησε άφωνους τους πάντες.

Αυτοδίδακτος όντας, ο 12χρονος κατασκεύασε μόνος του την ιστοσελίδα «tech is game» και όπως αποκάλυψε στα μέσα ενημέρωσης είναι... βιβλιοφάγος γύρω απο θέματα που αφορούν τους υπολογιστές και τις νέες τεχνολογίες. Πλέον έχει φτάσει στο σημείο να κατασκευάζει δικά του τεχνικά προγράμματα, παιχνίδια και εφαρμογές, τα οποία και ανεβάζει στο site του. Για τις δραστηριότητες του πιτσιρικά η Google έχει εκδηλώσει έντονα το ενδιαφέρον της και βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τους γονείς του.

 Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της 78ης ΔΕΘ, όταν ο Νίκος Αδάμ επισκεπτόταν καθημερινά το περίπτερο της Google και παρακολουθούσε σεμινάρια προγραμματισμού. Εκεί τον γνώρισαν άνθρωποι της εταιρείας, με αποτέλεσμα να διαπιστώσουν ότι πρόκειται για ένα χαρισματικό παιδί. 
Τώρα πια ο Νίκος, με τη βοήθεια των γονιών του έχει αρχίσει και παρακολουθεί μαθήματα πληροφορικής και ρομποτικής ενώ παράλληλα ετοιμάζει νέα προγράμματα προκειμένου εμπλουτίσει τη σελίδα του «Tech is Social» που πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που θα έχει ως κλειδί την ασφάλεια στην επικοινωνία. Tα άλλα δύο προγράμματα που επεξεργάζεται είναι το «DTD», ένα σύστημα ασφάλειας που μας προστατεύει από την πιο συνηθισμένη επίθεση στο διαδίκτυο και το «MSP», το σύστημα που σε βοηθάει να γράψεις minecraft server για να παίζεις με τους φίλους σου μόνο με ένα κλικ!