Latest News

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ιστορία αλά Τομ Χανκς στο «Terminal» του Ντουμπάι


Ιστορία παρόμοια με το «Terminal» του Τομ Χανκς ζει Σύρος στο Ντουμπάι
Μία ιστορία που θυμίζει αρκετά την ταινία The Terminal με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς διαδραματίζεται εδώ και 16 ημέρες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι
Πρωταγωνιστής είναι ...

 ο Ουάσφι Τάιζεερ Τζαράντ από τη Συρία ο οποίος έχει αποκλειστεί και ζει στο Terminal 2 του αεροδρομίου μετά την απελευθέρωσή του από φυλακή, έχοντας εκτίσει ποινή για κατοχή ναρκωτικών και αφού εκδόθηκε εντολή απέλασής του.

Λόγω του πολέμου στη Συρία, αποφασίστηκε ότι ο 34χρονος μπορεί να ταξιδέψει σε όποιο σημείο του κόσμου τον δεχθεί.

Ωστόσο, το διαβατήριό του έχει λήξει και η Ιορδανία, όπου έχει καταφύγει η οικογένειά του, αρνείται να τον δεχθεί. Το ίδιο έκαναν και Τουρκία και Λίβανος, στέλνοντας τον Τζαράντ πίσω με τις ίδιες πτήσεις που έφτασε από το Ντουμπάι.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα Gulf News, ο Τζαράντ ζει τρώγοντας ένα χάμπουργκερ κάθε ημέρα, κάνοντας μπάνιο στις τουαλέτες του αεροδρομίου και περιμένοντας την οικογένειά του να του εκδώσει διαβατήριο, ώστε να μεταβεί στην Ιορδανία.

Του προσφέρθηκε μια θέση σε πτήση για τη Λαττάκεια της Συρίας, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε φοβούμενος για τη ζωή του. «Μακάρι να μπορούσα να πάω πίσω στη φυλακή του Ντουμπάι» λέει.

Να σημειωθεί ότι στο The Terminal, o Τομ Χανκς ερμηνεύει τον Βίκτορ Ναβόρσκι, έναν άνδρα που όταν φτάνει στο αεροδρόμιο JFK, πληροφορείται ότι η χώρα του βρίσκεται σε εμφύλιο και το διαβατήριό του δεν ισχύει πια. 

Παγιδευμένος στο χώρο τράνζιτ του αεροδρομίου προσπαθεί να επιβιώσει με διάφορες δουλειές, φλερτάρει μάλιστα μια αεροσυνοδό, αποτελώντας τον καθημερινό εφιάλτη του υπευθύνου ασφαλείας του αεροδρομίου.