Latest News

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δύο στους τρεις δημοσίους υπαλλήλους δεν μπορούν να στείλουν ούτε ένα e-mail!

Ηλεκτρονικά αναλφάβητοι εμφανίζονται να είναι οι περισσότεροι εργαζόμενοι στο δημόσιο. Έξι στους δέκα δεν έχουν γνώσεις επεξεργασίας κειμένου, ενώ μόλις ένας στους τρεις μπορεί να στείλει...


ένα e-mail.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα που ήρθε στη δημοσιότητα για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, την ώρα που ετοιμάζουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. 

Ειδικότερα, η έρευνα έδειξε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα ηλεκτρονικά αναλφάβητοι, καθώς οι 6 στους δέκα δεν έχουν γνώσεις επεξεργασίας κειμένου και δεν μπορούν ούτε να συνδεθούν στο Διαδίκτυο, ενώ παράλληλα μόλις το 35,3% μπορεί να στείλει ένα e mail. 
Βέβαια, σ' αυτή την έρευνα πρέπει να προσμετρηθεί πως άμεση απαίτηση για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή υπάρχει στους διοικητικούς υπαλλήλους.
Από την «ακτινογραφία» αυτή του Δημοσίου, χωρίς υψηλά προσόντα φέρονται να είναι περίπου οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς από τους 607.516 εργαζόμενους σχεδόν οι πέντε στους δέκα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ενώ παράλληλα μόλις το 40% των υπαλλήλων ξέρει να χειρίζεται ηλεκτρονικούς υπολογιστές. 
Επίσης προκύπτει οι δημόσιοι υπάλληλοι με υψηλά προσόντα είναι ακόμη πιο λίγοι από τους απόφοιτους πανεπιστημίου, καθώς από το σύνολο των εργαζομένων μόλις το 9,2% είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (55.825 εργαζόμενοι) και το 3,4% κάτοχος διδακτορικού (20.762).
Και το "κερασάκι στην τούρτα"  ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει - λέει- την πρόσληψη 15.000 δημοσίων υπαλλήλων στη θέση όσων απολυθούν.

@ Καλά ρε Κυριάκο, τους προηγούμενους ποιος τους διόρισε στο δημόσιο;