Latest News

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Νέες διώξεις σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Νέος κύκλος ποινικών διώξεων κατά βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής ανοίγει από τη δικαιοσύνη τις προσεχείς ημέρες μετά την ανάθεση των ερευνών για τη σοβαρότατη υπόθεση εγκληματικής δράστης της Χ.Α σε...
δύο ειδικές ανακρίτριες από την Ολομέλεια των Εφετών της Αθήνας.

 Ο βαρύς φάκελος της δικογραφίας-ίσως η σημαντικότερη υπόθεση των τελευταίων δεκαετιών- έφτασε ήδη στα χέρια των δύο εφετών, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζουν τα κατηγορητήρια για τους τρεις βουλευτές της Χ.Α για τους οποίους η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.
 Στο πλαίσιο αυτό θα καλέσουν πρωτίστως σε απολογία τους βουλευτές Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Στάθη Μπούκουρα για το αδίκημα της συγκρότησης και της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

 Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο εφέτες εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αποδώσουν στους εμπλεκόμενους στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και το βαρύτατο αδίκημα που προβλέπεται από το άρθρο 135 που Ποινικού μας Κώδικα. Πρόκειται για αυτό που αφορά προπαρασκευαστικές πράξεις για την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.