Latest News

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Τώρα θέλουν τα Δικαστήρια Πειραιά να στεγαστούν στο κτίριο-γιαπί της Ράλλειου


Τη μεταστέγαση του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά στο κτίριο-γιαπί της Ραλλείου ζητούν τώρα φορείς και αιρετοί της πόλης που αντιδρούν στη μεταφορά των δικαστηρίων στο κτίριο «Κεράνη» της ...
 οδού Θηβών. 

Ήδη αποφάσισαν να στείλουν επιστολή στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με την παραμονή των Δικαστηρίων και  τη μεταστέγαση του Δικαστικού Μεγάρου στη Ράλλειο.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. Βασίλης Κορκίδης τόνισε πως σύσσωμος ο Πειραιάς λέει όχι στη μεταφορά των Δικαστηρίων, ενώ ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος επανέλαβε πως τα Δικαστήρια δεν πρόκειται να μεταφερθούν. 
Ο Γιάννης Καρδαράς αποκάλυψε με σχετικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσίας και Δόμησης του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη προς το Αστυνομικό Τμήμα Ρέντη, ότι «μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε στην ιδιοκτησία επί της οδού Λεωφ. Θηβών 194-196 στο Δήμο Νίκαιας διαπιστώθηκαν οικοδομικές εργασίες, χωρίς να υπάρχει σε ισχύ οικοδομική άδεια, οπότε διακόπτεται κάθε οικοδομική εργασία». 
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Στέλιος Μανουσάκης δήλωσε ότι «25 χρόνια παλεύουμε για εξεύρεση κτιρίου. Εάν η Δημοτική Αρχή υποβάλλει συγκεκριμένη πρόταση προς το υπουργείο Δικαιοσύνης και με αυστηρό χρονοδιάγραμμα, τότε θα συμφωνήσουμε κι εμείς». 

@Βέβαια δεν ξέρουμε αν είναι ήδη αργά για να παραμείνουν τα Δικαστήρια στον Πειραιά...