Latest News

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Αυτή είναι η απάντηση της Μαρίας Σταθάκη...


Με μια γραπτή δήλωση η δημοτική σύμβουλος της παράταξης "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ" Μαρία Σταθάκη απάντησε σε όσους διαστρέβλωσαν τα λεγόμενα της στο δημοτικό συμβούλιο...

της πόλης.


 Η γραπτή δήλωση της Μαρίας Σταθάκη προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. που αναγνώστηκε και καταχωρήθηκε στα πρακτικά του τελευταίου δημοτικού Συμβουλίου, έχει ως εξής:

"Κε Πρόεδρε,

Στο προηγούμενο Δ.Σ. , στην εκτός ημερησίας συζήτηση, άσκησα σκληρή κριτική για την ανοχή στις εγκληματικές συμπεριφορές και πρακτικές της Χρυσής Αυγής αλλά  και στις κυβερνητικές επιλογές , που είναι υπαίτιες για τους άστεγους, τους άνεργους, τους ανθρώπους που ζούν κάτω απ’το όριο της φτώχειας και για τους συνανθρώπους μας που βυθισμένοι στην απογοήτευση και απελπισμένοι, οδηγούνται στην αυτοκτονία.
Οι καταστάσεις αυτές δε μπορεί παρά να μας φορτίζουν συναισθηματικά και αυτή η φόρτιση αποτυπώνεται και στις τοποθετήσεις μας.
Δέχτηκα επίθεση από δημοτικούς συμβούλους, χωρίς καμία παρέμβαση του προεδρείου, αλλά και από τον φιλικό προς τη δημοτική αρχή έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ο οποίος διαστρέβλωσε τα όσα είπα, ζητώντας μάλιστα και την παρέμβαση της δικαιοσύνης, για το έγκλημα που έκανα.
Αναφέρομαι λοιπόν στα πρακτικά της συζήτησης και ξεκαθαρίζω ότι ουδέποτε χαρακτήρισα «φονιάδες της κοινωνίας τους ψηφοφόρους και υποστηρικτές της Κυβέρνησης Σαμαρά», όπως γράφτηκε.
Είπα  ότι η κυβερνητική πολιτική ευθύνεται για όσα παραπάνω ανέφερα και ότι αυτή η πολιτική και όσοι τη ψηφίζουν και τη στηρίζουν έχουν «βαμμένα τα χέρια τους με αίμα», μία φράση που –είναι γνωστό-ότι χρησιμοποιείται μεταφορικά και έχει αναφορές σε αυτούς που δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, σε αυτούς που ψηφίζουν και στηρίζουν τα Μνημόνια, σε αυτούς που «νίπτουν τας χείρας τους» και με αυτό τον τρόπο, από ηθική και μόνο άποψη, δεν εμποδίζουν να χύνεται το αίμα αθώων σε αυτό τον, σύγχρονης μορφής, πόλεμο.
Προφανέστατα η κυβέρνηση δεν έχει κάποιο όπλο στα χέρια της κατά κυριολεξία, αλλά οι αποφάσεις της σκοτώνουν τους πολίτες αυτής της χώρας.
Λέξεις και φράσεις που καθημερινά χρησιμοποιούμε  και που είναι αδιανόητο, έμπειροι κιόλας άνθρωποι, να προσποιούνται ότι δε γνωρίζουν τη σημασία τους, εμπλέκοντας τη δημοτική αρχή σ’ ένα άχαρο παιχνίδι ύπουλων μεθοδεύσεων και κατευθυνόμενων εντυπώσεων, προκειμένου να έχουν άλλοθι για μία ακόμη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ.
Ως εδώ, όμως, οι πρακτικές αυτές μας έχουν αδειάσει τη ζωή και το στομάχι αλλά όχι και το νου.
Ολοι και όλες γνωρίζουμε ότι οι πολίτες αυτής της χώρας ξέρουν πλέον τους ενόχους.

Κε πρόεδρε,
Επέλεξα μέχρι σήμερα να μην απαντήσω δια του τύπου, αλλά θεσμικά ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, εκεί δηλαδή που κατέθεσα την άποψή μου.
Παρακαλώ η δήλωσή μου αυτή να αναγνωστεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ και να καταχωρηθεί στα πρακτικά, ως μια διευκρίνιση σε πράγματα και γεγονότα που, κατά τη γνώμη μου, είναι  έτσι κι αλλιώς ξεκάθαρα και αποσαφηνισμένα.

ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ»