Latest News

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Θ. Δρίτσας: Σκάνδαλο η μεταφορά των Δικαστηρίων - Αιχμές για την ισορροπιστική στάση του δημάρχου



Για σκάνδαλο στη μεταφορά των Δικαστηρίων στο κτίριο «Κεράνης» κάνει λόγο ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας σε ερώτηση που κατέθεσε...
στη Βουλή.
Ο Θοδωρής Δρίτσας επισημαίνει τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η επικείμενη μεταφορά των Δικαστηρίων, τονίζοντας πως αυτή η επιλογή θα οδηγήσει σε περαιτέρω μαρασμό το ιστορικό εμπορικό κέντρο του Πειραιά.
Στη συνέχεια κάνει εκτενή αναφορά στους φορείς που λένε «όχι» στη μεταφορά των Δικαστηρίων, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον δήμαρχο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ακολουθεί μια ισορροπιστική τακτική που για να μην συγκρουστεί ανοικτά με την φιλική σ' αυτόν Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό».

Ιδιαίτερη μνεία κάνει ο πειραιώτης βουλευτής για την αγοραπωλησία του κτιρίου Κεράνης χαρακτηρίζοντας την σκάνδαλο.
Συγκεκριμένα λέει: «ξεπουλιέται το κτήριο της παλαιάς καπναποθήκης ΚΕΡΑΝΗ στην οδό Θηβών δίνοντάς της ως εγγυημένο δώρο του κράτους την άμεση ενοικίασή του για την εγκατάσταση των Δικαστηρίων έναντι 2.658.000 ΕΥΡΩ ετησίως! 
Η σκανδαλώδης υποκρισία Κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ είναι προφανής, αν και όχι πρωτοφανής. Γιατί μέχρι σήμερα το κόστος στέγασης όλων των Δικαστηρίων και υπηρεσιών δικαιοσύνης Πειραιά δεν ξεπερνά το ποσό των 1.133.040 ΕΥΡΩ ετησίως. Επομένως, ο ελληνικός λαός θα επιβαρυνθεί με το επιπλέον ποσό των 1.525.000 ΕΥΡΩ ετησίως, ενώ υποτίθεται ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και οι εκποιήσεις προωθούνται για να μειωθεί το δημοσιονομικό κόστος».

Ο βουλευτής ρωτά τους έξι υπουργούς  (Οικονομικών,  Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) αν έχουν υπολογίσει την τεράστια ζημιά που θα προκαλέσει στον Πειραιά η μεταφορά των Δικαστηρίων και πως δικαιολογούν την σπατάλη 1.525.000 ευρώ ως επιπλέον ετήσιο κόστος στέγασης των υπηρεσιών δικαιοσύνης στον Πειραιά.