Latest News

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Στη Βουλή η μεταφορά των Δικαστηρίων Πειραιά

«Απαράδεκτη η σπατάλη Δημοσίου χρήματος από την πώληση του κτιρίου επί της οδού Θηβών έναντι 14 εκατ. ευρώ, και την άμεση ενοικίασή του από το Δημόσιο έναντι 3,3 εκατ. ευρώ ετησίως, για τη μεταφορά των Δικαστηρίων ...
του Πειραιά».

Αυτό τονίζει ο βουλευτής της Α' Πειραιώς των "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" Παναγιώτης Μελάς σε επίκαιρη ερώτηση του προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών για τα Δικαστήρια του Πειραιά.
Στην ερώτηση ο Π Μελάς σημειώνει:

"Τα δικαστήρια του Πειραιά στεγάζονται όλα (Εφετείο, Εισαγγελία Εφετών, Πρωτοδικείο, Εισαγγελία Πρωτοδικών, Διοικητικό Εφετείο, Διοικητικό Πρωτοδικείο, Ιατροδικαστική Υπηρεσία κλπ.) σε διάφορα κτίρια του Πειραιά.

Τα ενοίκια όλων των κτιρίων αυτών κοστίζουν στο κράτος 94.423,39 ευρώ το μήνα, δηλαδή 1.113.040 ευρώ ετησίως.

Έχει αποφασιστεί, όλες οι Υπηρεσίες όλων των Δικαστηρίων, να μεταφερθούν σε κτίριο επί της οδού Θηβών, ιδιοκτησίας της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.

Το απαράδεκτο είναι ότι, όπως λέγεται, το κτίριο αυτό θα πωληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτη, έναντι 14 εκατ. ευρώ και συγχρόνως θα ενοικιαστεί από το κράτος, για τη στέγαση των Δικαστηρίων, έναντι 3,3 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Δηλαδή, λόγω της τακτικής αυτής, το κράτος θα επιβαρύνεται με 2,2 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Συμβαίνει αυτό, σε μια περίοδο που ο Ελληνικός λαός έχει εξαθλιωθεί οικονομικά και το κράτος σπαταλά 2,2 εκατ. ευρώ το χρόνο, για τη στέγαση των Δικαστηρίων του Πειραιά, τη στιγμή κατά την οποία, με τη μεταφορά αυτή, θα ζημιωθεί και ο Εμπορικός κόσμος του Πειραιά.

Διερωτάται, λοιπόν, ο καθένας, γιατί λαμβάνονται αυτές οι αποφάσεις, που είναι και εις βάρος του Δημοσίου και εις βάρος του Εμπορικού κόσμου του Πειραιά; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται; Ποιοι έχουν κέρδος από αυτές τις αποφάσεις, τη στιγμή που, με τα χρήματα αυτά, που σπαταλούνται θα μπορούσαν να επισκευαστούν άλλα κτίρια του Πειραιά, ικανά να στεγάσουν τα Δικαστήρια, ώστε να παραμείνουν στην πόλη;"

Καταλήγοντας ο Π. Μελάς ρωτά τους υπουργούς:

"1. Γιατί γίνεται αυτή η σπατάλη χρήματος, με την πώληση του κτιρίου επί της οδού Θηβών έναντι 14 εκατ. ευρώ και την άμεση ενοικίασή του από το κράτος, έναντι 3,3 εκατ. ευρώ ετησίως, όταν σήμερα η ενοικίαση όλων των κτιρίων κοστίζει στο Ελληνικό Δημόσιο 1.113.040 ευρώ το χρόνο;

2. Ποια συμφέροντα ή ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί αυτή η τακτική;

3. Θα γίνει ανάκληση της απόφασης της μεταφοράς των Δικαστηρίων του Πειραιά στο κτίριο επί της οδού Θηβών και ταυτόχρονη επισκευή άλλων κτιρίων, που υπάρχουν στον Πειραιά για τη μεταφορά τους, ώστε να μην πληγεί και ο Εμπορικός κόσμος του Πειραιά;"

@ Α, γεια σου, αυτή είναι ερώτηση για τον Πειραιά και όχι κάτι άλλες για τις σταφίδες της Κορινθίας...