Latest News

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Τέσσερις απλές αλήθειες για τις συντάξεις

douleia2
Έτοιμο προς εφαρμογή είναι ένα σκληρό πακέτο περικοπών σε εισοδήματα και δικαιώματα που θα «γονατίσει» εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.
Για να ξέρουμε λοιπόν, τι μας περιμένει στην πραγματικότητα και πέρα από πολιτικάντικες κοροϊδίες...
το «nez.gr» σταχυολόγησε τα νέα μέτρα που είναι έτοιμη να εφαρμόσει η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου τους επόμενους μήνες, ώστε να καλυφθούν τα δημοσιονομικά κενά:
  1. «Σφάζονται» έως και 40% οι κύριες συντάξεις που πρόκειται να χορηγηθούν σε ασφαλισμένους των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, οι οποίοι θα βγουν σε σύνταξη. Αυτό θα συμβεί λόγω αλλαγής των όρων συνταξιοδότησης.
  2. Στο εκτελεστικό απόσπασμα οδηγούνται οι επικουρικές συντάξεις, οι οποίες σε πρώτη φάση –από τα μέσα του 2014– θα μειωθούν έως και 70%. Στη συνέχεια προβλέπεται να καταργηθούν και ένα ποσό της τάξης των 150 ευρώ, όπως εκτιμάται, θα ενσωματωθεί στις κύριες.
  3. Αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης από 3 – 15 χρόνια, πλήττοντας 1.500.000 ασφαλισμένους με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ενώ περικόπτονται πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Συγκεκριμένα, αναμένεται να διακοπεί η συνταξιοδότηση πριν από το 62ο έτος για περίπου 350.000 εργαζομένων «παλαιών» (μέχρι 31/12/1992) ασφαλισμένων στο Δημόσιο και στα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ, τράπεζες κ.α).
  4. Από τις αρχές του επόμενου έτους έρχονται περικοπές έως και 80% στο εφάπαξ, καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του.

    περισσότερα στο http://www.nez.gr/

    @ Τι δεν καταλαβαίνεις τώρα;