Latest News

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ: Γιατί τώρα σφυρίζουν τα πλοία στο λιμάνι και χτυπούν οι καμπάνες των ναών στον Πειραιά...

Αν κάποιος έχει την απορία γιατί πριν από λίγο σφύριζαν τα καράβια κάτω στο λιμάνι και χτυπούσαν οι καμπάνες των ναών της πόλης, τότε να πούμε πως σήμερα κάτι πολύ σημαντικό έγινε κάτω... 


 στον Πειραιά. 
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το πιθανότερο είναι να πανηγυρίζουν επειδή πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για την "Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας»...το 2015!
Δηλαδή, δύο χρόνια και βάλε νωρίτερα όσοι συμμετείχαν στην σύσκεψη κουβέντιασαν πως θα γίνει ο συντονισμός της προετοιμασίας για να διοργανώσει ο Πειραιάς την Ευρωπαϊκή ημέρα Ναυτιλίας το 2015.  
Απλά να επισημάνουμε πως τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει ανάλογη σύσκεψη με τόσο μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων για τα καθημερινά προβλήματα του Πειραιά. 
Κι όμως έγινε για την Ευρωπαϊκή ημέρα Ναυτιλίας το 2015! Λες και δεν τους απασχολούν άλλα μεγάλα ανοικτά θέματα της πόλης, όπως για παράδειγμα η μεταφορά των δικαστηρίων εκτός πόλης, ή πώληση ολόκληρου του λιμανιού σε ιδιώτες κα. 
Για την ιστορία να πούμε πως η σύσκεψη έγινε με πρόσκληση του Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου, στο Δημαρχείο Πειραιά και με τη συμμετοχή της Επιτρόπου Θαλασσίων υποθέσεων και Αλιείας, Μαρίας Δαμανάκη, του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του Προέδρου του Ο.Λ.Π., Γ. Ανωμερίτη, του εκπροσώπου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Ιωάννη Λύρα καθώς και εκπροσώπων των επαγγελματικών, τουριστικών και ναυτικών φορέων της πόλης. 
Στο τέλος της σύσκεψης ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος δεν παρέλειψε να δώσει στην Ελληνίδα επίτροπο Μαρία Δαμανάκη και το μετάλλιο της πόλης (!), καθώς και λεύκωμα με την ιστορία του Πειραιά. 

@ Άντε τώρα να δούμε πότε θα βρουν χρόνο για να ασχοληθούν με τα μεγάλα υπαρκτά προβλήματα της πόλης ή θα μείνουμε μόνο στο γιατί σφυρίζουν τα πλοία στο λιμάνι και ηχούν οι καμπάνες των ναών στον Πειραιά για το 2015...