Latest News

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ηχηρό "ΟΧΙ" δικηγόρων στη μεταφορά των δικαστηρίων Πειραιά στο κτίριο του "Κεράνη"



"Κόλαφος" για την πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΔΣΠ ήταν η απόφαση της ΓΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν 432 ΚΑΤΑ της μεταστέγασης των Δικαστηρίων...
του Πειραιά. Μόλις 12 τάχθηκαν ΥΠΕΡ της μεταστέγασης των Δικαστηρίων στη Νίκαια.
 Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά όχι μόνο τους δικηγόρους αλλά όλη την πόλη του Πειραιά τους φορείς της αλλά και τους πολίτες της καθώς και εκείνους των νησιών.

Όπως επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος με τη Συμμαχία για τον Πειραιά, δικηγόρος Γιάννης Καρδαράς, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν ένα μάθημα δημοκρατίας «για όσους αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς».
 Η Γ.Σ. αποφάσισε «χωρίς αυτούς» στη συγκρότηση επιτροπής από μηχανικούς-χωροτάκτες-πολεοδόμους και νομικούς όπου μαζί με εκπροσώπους του Δήμου Πειραιά (που σιωπούσε τόσο καιρό) και τους παραγωγικούς φορείς της πόλης (Επιμελητήρια, Συλλόγους κλπ) θα αναζητήσουν σε αυστηρό χρονοδιάγραμμα λύση στέγασης της Δικαιοσύνης του πρώτου λιμανιού της χώρας μέσα στην πόλη ανάμεσα στα  ημιτελή κτίρια που ρημάζουν 40 χρόνια ή σε άλλα (ΧΡΩΠΕΙ-(ΟΛΠ ΠΑΓΟΔΑ)-ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΕΡΑΝΗ-(ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΛΑΜΑΚΗ)-ΠΥΡΓΟΣ-ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ-ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ με σταθμό του μετρό, ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΡΑΛΛΕΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ κλπ).
Το σημαντικότερο όλων ήταν ότι η Γ.Σ. ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων και κομματικών ταυτοποιήσεων έδωσε συντριπτικά αρνητική απάντηση στην «προικοδότηση» και πώληση του κτιρίου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτη επιχειρηματία (Μπόμπολα) που όπως έχει καταγγελθεί έχει «οσμή σκανδάλου».
Καταλήγοντας ο ίδιος τονίζει πως "οι δικηγόροι του Πειραιά δίδαξαν ότι σε μία καθημαγμένη από την κρίση και τα μνημόνια πατρίδα οι φορείς και οι μηχανισμοί του κράτους που αποφασίζουν για τις τύχες μας αυτονομούνται και ενδέχεται να εξυπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντα. Η πόλη του Πειραιά, οι πολίτες, το υγιές εμπόριο δεν έχουν άλλα περιθώρια. Ο αγώνας αρχίζει από σήμερα και η Πολιτεία οφείλει να πάρει πίσω τα σχέδιά της".