Latest News

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Στη φυλακή ο συνοδηγός του Ρουπακιά, Γ. Καζαντζόγλου

Προφυλακίστηκε ο συνοδηγός του Ρουπακιά, Γ. Καζαντζόγλου
Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 32χρονος συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά, Γ. Καζαντζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα...

στην Αμφιάλη.

Ο Καζαντζόγλου, που απολογήθηκε στην 6η ανακρίτρια Πειραιά, αλλά και στον εισαγγελέα, είχε ξεχάσει το κινητό του και την αστυνομική του ταυτότητα στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά και όπως είχε υποστηρίξει, είχε συναντηθεί με τον Γ. Ρουπακιά προκειμένου να λάβει έντυπο υλικό για να το μοιράσει στην περιοχή την επόμενη ημέρα.
Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία.
Έξω από τα δικαστήρια, την ώρα της προσαγωγής τού συλληφθέντος, ήταν ο πατέρας και συγγενείς του.
Στο μεταξύ, σχετικά με την επίθεση εναντίον στελεχών του ΚΚΕ και του συνδικάτου μετάλλου στο Πέραμα από μέλη της Χρυσής Αυγής, δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ αναμένεται η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορουμένων στην υπόθεση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξαν προπαρασκευαστικές συνομιλίες πριν την επίθεση.
Για την αιματηρή επίθεση στο Πέραμα κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι τρεις από τους τέσσερις που είχαν αναγνωριστεί από τα θύματα ότι συμμετείχαν στην ομάδα της Χρυσής Αυγής που τους επιτέθηκε με ρόπαλα, τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου στη διάρκεια αφισοκόλλησης στο Πέραμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των προφυλακισθέντων, κατά την απολογία του στον ανακριτή, δεν αρνήθηκε τη συμμετοχή του στη Χρυσή Αυγή, στην τοπική οργάνωση του Περάματος.
Για τις συνθήκες της επίθεσης είπε ότι δεν επιτέθηκαν εκείνοι, αλλά ότι δέχτηκαν επίθεση από τα μέλη του ΠΑΜΕ, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι «εκείνοι ήταν οι κουκουλοφόροι».
Σχετικά με το άτομο που αφέθηκε ελεύθερο δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία, καθώς μπορεί να βρέθηκε στο σημείο, αλλά δεν εξακριβώθηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση.