Latest News

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ποιον εκθέτουν τώρα τα παπαγαλάκια της Κοραή...

Με μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση-χαστούκι για τον δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο, αλλά και τους συνεργάτες της δημοτικής αρχής Πειραιά, απάντησε η δημοτική κίνηση "Το Λιμάνι της Αγωνίας". Αφορμή ήταν η επίθεση λάσπης που δέχτηκε πρόσφατα η δημοτική σύμβουλος Μαρία Σταθάκη από τα παπαγαλάκια...
της Κοραή. 
Οι σύμβουλοι του δημάρχου καταγγέλλεται πως παραποίησαν τις δηλώσεις στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις, με το πρόσχημα πως τα λεγόμενά της έθιξαν όσους στηρίζουν τη συγκυβέρνηση του Μνημονίου!

Αναλυτικά, "Το Λιμάνι της Αγωνίας" σημειώνει στην ανακοίνωσή του τα εξής:

"Τις προηγούμενες ημέρες, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Β.Μιχαλολιάκος και στελέχη της παράταξής του, με αφορμή ομιλία της δημοτικής συμβούλου μας Μαρίας Σταθάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30/9/2013, με δηλώσεις τους αλλά και μέσω του φιλικού προς αυτούς έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, προέβησαν στην τυποποιημένη διαδικασία χάλκευσης που ακολουθεί και το κυβερνητικό κόμμα, παραποιώντας την τοποθέτησή της, προσθέτοντας λέξεις και διατυπώσεις που ουδέποτε ειπώθηκαν.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και της δράσης αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, που αφέθηκε ανενόχλητη να δέρνει και να μαχαιρώνει στους δρόμους του Πειραιά, του Ρέντη, του Περάματος, της Αμφιάλης και της Κοκκινιάς, Το ίδιο ισχύει και σε τοπικό επίπεδο για τη δημοτική αρχή και προσωπικά για τον  κ. Μιχαλολιάκο, που αδιαφόρησε για τις επανειλημμένες επιθέσεις της στην πόλη μας, Τεράστιες, όμως, είναι  οι  ευθύνες της κυβέρνησης  και για τις επιλογές της, που έχουν οδηγήσει στην καταστροφή 4.000.000 συνανθρώπους μας (άστεγοι, άνεργοι, οικογένειες  που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας).

Θεωρούσαμε ότι, η καθ’ ομολογία του δημάρχου μας βαθιά χριστιανική του πίστη,  βασίζεται τουλάχιστον στη γνώση των Ευαγγελίων, σύμφωνα με τα οποία, όποιος «νίπτει τα χείρας του», εξισώνοντας ενόχους με αθώους, από ηθικής άποψης και τουλάχιστον μεταφορικά, ξεπλένει τα χέρια του μέσα στο αίμα των αθώων. Παλιές ιστορίες για ανθρώπους με ευθύνη, γενναιότητα και ηθική. Αυτή η ανοχή  έφερε το αίμα αθώων, όπως του Παύλου Φύσσα και των μεταναστών που δολοφονήθηκαν ή εξαφανίστηκαν ή τραυματίστηκαν και των αυτόχειρων που δεν άντεξαν την εξαθλίωση, Επίσης έφερε τα δάκρυα των ανέργων και των διαλυμένων οικογενειών, των ηλικιωμένων χωρίς σύνταξη και των μικρών παιδιών χωρίς φαΐ και μέλλον.

Δεν το λέμε μόνο εμείς, το λένε οι εκθέσεις του «Συνήγορου του Πολίτη», της «Διεθνούς Αμνηστίας», οι διεθνείς οργανισμοί και τα διεθνή ΜΜΕ. Βοά ο κόσμος όλος, αλλά εδώ στον Πειραιά, η δημοτική αρχή  δεν διαθέτει την ευαισθησία και τα αντανακλαστικά που απαιτούνται. Ούτε, βέβαια, κάποιες ελάχιστες δημοτικές δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, αναντίστοιχες μάλιστα με το μέγεθος του προβλήματος, μπορούν να δικαιολογήσουν τη στάση της.
           
 Η δημοτική μας σύμβουλος δεν είπε ότι είναι «φονιάδες της κοινωνίας» - όπως γράφτηκε - οι ψηφοφόροι και υποστηρικτές της κυβέρνησης Σαμαρά, αυτοί δηλαδή που την ψήφισαν από φόβο να μη χάσουν το σπίτι τους ή τη σύνταξή τους, τρομοκρατημένοι από τους κομματικούς μηχανισμούς και τα ΜΜΕ. Είπε - και αυτή η θέση μας εκφράζει απόλυτα -  ότι η κυβερνητική πολιτική ευθύνεται για όσα παραπάνω αναφέρουμε και ότι όσοι την ψηφίζουν και τη στηρίζουν έχουν «βαμμένα τα χέρια τους με αίμα», μία φράση που, βέβαια, χρησιμοποιείται μεταφορικά και έχει αναφορές σε αυτούς που ψηφίζουν και στηρίζουν τα καταστροφικά Μνημόνια και τις επιλογές που σκοτώνουν, κυριολεκτικά και μεταφορικά, τους πολίτες αυτής της χώρας, καθώς  και σε αυτούς που «νίπτουν τας χείρας τους» και με αυτό τον τρόπο, από ηθική και μόνο άποψη, δεν εμποδίζουν να χύνεται το αίμα αθώων.

Θέση ξεκάθαρη και πλήρως αποσαφηνισμένη, που όμως η δημοτική αρχή και τα παπαγαλάκια της την παραποίησαν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις  και  πρόσχημα για επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, αν και γνωρίζουν πολύ καλά ότι η δημοτική μας κίνηση είναι αυτόνομη, υποστηριζόμενη από Πειραιώτες και Πειραιώτισσες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης,  καθώς και ότι η άποψη αυτή αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα, χωρίς καμία υπερβολή.

Ως εδώ, όμως. Οι πρακτικές αυτές μας έχουν αδειάσει τη ζωή και το στομάχι αλλά όχι και το νου.
Οι πολίτες αυτής της χώρας ξέρουν πλέον τους ενόχους και αγωνίζονται για να απαλλάξουν τη χώρα και τον Πειραιά, τόσο από το ναζιστικό τρόμο, όσο και από τον τρόμο της απάνθρωπης φτώχειας και δυστυχίας..

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ (δημοτική παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ»).

@ Με απλά λόγια λένε πως φθάνει πια με τα παπαγαλάκια της δημοτικής αρχής, αλλά όλα αυτά ποιον εκθέτουν τώρα περισσότερο είναι ένα ερώτημα...