Latest News

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους χρυσαυγίτες- Δείτε πως περνούν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού

Οι μεν διαβάζουν, ο δε γυμνάζεται. Κάπως ετσι περνούν οι μέρες για τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό. Όπως αναφέρει το...

"Έθνος", ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος και ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς περνούν τον χρόνο τους με βιβλία και εφημερίδες, ενώ δεν παραλείπουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις και από την τηλεόραση, σχολιάζοντας και τα δημοσιεύματα στον Τύπο.

Ο Γιάννης Λαγός δείχνει να έχει άλλες ανησυχίες, αφού εκδήλωσε την επιθυμία να γυμνάζεται μέσα στη φυλακή... Ολοι τους πάντως τρώνε από το συσσίτιο και προαυλίζονται κανονικά. Ανάμεσα βέβαια στο γιουβέτσι με κριθαράκι και την πατατοσαλάτα με τυρί (που ήταν το χθεσινό μενού) αναζητούν τρόπους να κρατήσουν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με την υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα.

Οι τρεις χρυσαυγίτες βρίσκονται σε μια ανακατασκευασμένη πτέρυγα χωρητικότητας 120-150 ατόμων και εντελώς απομονωμένοι. Δεν υπάρχει επαφή με τους άλλους ενοίκους του Κορυδαλλού, ούτε καν με τους φυλακισμένους για την υπόθεση της «17Ν» που κρατούνται σε διπλανή πτέρυγα. Αν και δείχνουν ενδιαφέρον για θέματα καθημερινότητας που τους αφορούν -όπως π.χ. το ζεστό νερό- περιγράφονται ως «προσεκτικοί και συνεννοήσιμοι».

Στους χώρους όπου κρατούνται υπάρχουν ακόμη τεχνικά ζητήματα να επιλυθούν -υδραυλικά, ηλεκτρολογικά κ.λπ.- αφού οι τρεις χρυσαυγίτες είναι οι πρώτοι ένοικοι της πτέρυγας. Τα καρτοτηλέφωνα τοποθετήθηκαν τελευταία στιγμή...