Latest News

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Γιατί να πάμε στην παρέλαση στον Πειραιά...

Όσοι αποφασίσουν να πάνε σήμερα στη μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στον Πειραιά, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα νιάτα της πόλης, αλλά και τα συνήθη παρατράγουδα που συμβαίνουν σε κάθε εθνική επέτειο πέριξ της...
 πλατείας Κοραή.

Το σκηνικό με εξαίρεση το ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο, όπου ολοκληρώθηκαν (;) τα εγκαίνια για την επαναλειτουργία του, δεν αναμένεται να διαφέρει σε τίποτα απολύτως από τις προηγούμενες παρελάσεις. 

Ίσως κάποια πολιτικά πρόσωπα να απουσιάσουν από το φόβο των αντιδράσεων. Όμως κάθε τύπου αργόσχολοι και ξεχασμένοι πολιτευτές και μη από τον λαό του Πειραιά θα στριμώχνονται στο βάθρο δίπλα στους επισήμους, μπας και το βράδυ στα δελτία των 8:00 δουν τη φάτσα τους σε κανένα πλάνο... 

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι για μια ακόμη φορά "δρακόντεια". Κάγκελα, κάγκελα κάγκελα παντού, μην τυχόν και γίνει κανένα επεισόδιο. Πιθανόν να μην λείψουν οι διαμαρτυρόμενοι, που μπορεί να κρατούν και κανένα πανό, το οποίο θα στηλιτεύει την μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης Σαμαράς - Βενιζέλου.
Δεν αποκλείεται να βρεθούν δύο-τρεις αγανακτισμένοι πολίτες, οι οποίοι θα φωνάξουν συνθήματα στους επισήμους, αλλά επειδή οι πολιτικοί είναι ανθεκτικοί στο κράξιμο, θα μειδιάζουν όλο ειρωνεία και θα απαξιώσουν να σχολιάσουν το όποιο επεισόδιο λες και δεν έγινε τίποτα.


Από το εορταστικό κλίμα δεν θα λείψουν οι ανούσιες δηλώσεις- καρμπόν οι οποίες σε κάθε εθνική επέτειο είναι ίδιες. Εκτός από τις κλασσικές και δοκιμασμένες ατάκες περί εθνικής υπερηφάνειας κι αναγέννησης της χώρας, φέτος το «μενού» αναμένεται να περιλαμβάνει κι ολίγη από Χρυσή Αυγή.
Κατά τα λοιπά, θα γεμίσουν τα cafe της πλατείας Κοραή από κουστουμαρισμένους επίσημους, ανεπίσημους, αλλά και σημαιάκια που θα υποδηλώνουν το αναπτερωμένο ηθικό μιας χώρας που έχει εδώ και καιρό χρεοκοπήσει όχι μόνο στα ταμεία, αλλά και σε όλα τα επίπεδα.

Η μόνη ενθαρρυντική και ελπιδοφόρα εικόνα θα είναι η νεολαία του Πειραιά. Με τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια τους, οι νέες και οι νέες της πόλης ίσως να μπορέσουν κάποια στιγμή να χαράξουν την δική του πορεία και να μας υποδείξουν το δρόμο του διαφορετικού...

@Καλή παρέλαση στα μικρά και μεγάλα παιδιά του Πειραιά. Άντε και του χρόνου... διπλοί!