Latest News

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Η μεγάλη νύχτα των απολογιών της Χρυσής Αυγής

http://i1.prth.gr/images/6AFD9C1BDAC49D990977D4BF6D4D89C1.jpgΟλονύχτιες απολογίες για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Επί επτά ώρες απολογήθηκε στον ανακριτή ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ ο Ηλ.Παναγιώταρος απολογείτο μέχρι...τα ξημερώματα. Ακολούθησε η απολογία του Γ.Λαγού, η οποία ολοκληρώθηκε το πρωί της Τετάρτης. Αυτήν την ώρα απολογείται ο Ν.Μίχος.

Επί επτά ώρες απολογήθηκε στον ανακριτή ο Ηλίας ΚασιδιάρηςΟ Ηλ.Κασιδιάρης δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε τα πάντα και να απάντησε πολιτικά στις περισσότερες ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού.Φέρεται, μάλιστα, να υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες. Ο βουλευτής φέρεται να ρωτήθηκε από τον ανακριτή πως εξηγεί ότι γίνεται επίκληση του ονόματός του και μάλιστα ως «εκπαιδευτή δολοφόνων» από πρόσωπα-μέλη της οργάνωσης που έχει καταγραφεί η συνομιλία τους. Ο  Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι το πρόσωπο που τον αναφέρει τον είδε στην τηλεόραση και γι’ αυτό κάνει αναφορά στο πρόσωπό του.

Επίσης, ο βουλευτής φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη.

Μάλιστα ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Νύχτα απολογιών για τα κορυφαία στελέχη της Χρυσής Αυγής
Στην ίδια γραμμή και η απολογία του Ηλία Παναγιώταρου, που ολοκληρώθηκε στις 03:30 της Τετάρτης. Ο Ηλ.Παναγιώταρος φέρεται να έκανε λόγο για ψευδομάρτυρες και κατασκευασμένες κατηγορίες που στόχο έχουν την πολιτική του δίωξη.

Είπε επίσης ότι το σε βάρος του κατηγορητήριο είναι αστείο, ενώ χαρακτήρισε τυχαία τα γεγονότα που εμφανίζονται στις δικογραφίες και τον συνδέουν με εγκληματικές ενέργειες.

Κατά την προσαγωγή του στο ανακριτικό γραφείο φώναξε:
«Είμαστε καθαροί σαν κρύσταλλα»

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των τεσσάρων βουλευτών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για το αν θα προχωρήσουν στην προφυλάκισή τους.

Οι απολογίες συνεχίζονται σήμερα. Στο γραφείο του δικαστικού λειτουργού έχει προγραμματισθεί να βρεθούν το πρωί άλλοι οκτώ συλληφθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ενώ στις 15:30 θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Ο Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Την Τρίτη απολογήθηκαν τρία περιφερειακά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Τα δύο αφέθηκαν ελεύθερα με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. 
Ο τρίτος από τα τρία μέλη του κόμματος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.