Latest News

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Στα λόγια έμειναν στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, ενώ τα δικαστήρια φεύγουν από το κέντρο της πόλης

Το μείζον θέμα της επικείμενης μεταφοράς των Δικαστηρίων Πειραιά στο κτίριο "Κεράνης" της οδού Θηβών συζητήθηκε -όπως ήταν αναμενόμενο - εκτενώς στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά τελικά έμειναν...
στα λόγια.
 Ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος τόνισε πως δεν επιθυμεί τον "διωγμό" των Δικαστηρίων Πειραιά. Υποστήριξε πως ακόμα και αν ο συγκεκριμένος χώρος βρισκόταν εντός των διοικητικών ορίων του Πειραιά και πάλι θα ήταν αντίθετος καθώς βρίσκεται μακριά από το κέντρο της πόλης. 
Η δημόσια αντίθεση του δημάρχου δεν είναι τυχαία. Καθώς ήρθε λίγες μόνο ημέρες μετά την γενική συνέλευση των δικηγόρων, την απόφαση της οποίας χαρακτήρισε "πρωτοφανή". 
Φυσικά δεν παρέλειψε να δικαιολογήσει τον πρωθυπουργό λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά "παρέσυρε" την κυβέρνηση σ' αυτή τη λύση, επειδή νόμιζαν πως συμφωνούσε και ο ίδιος! 
Όταν ωστόσο ζητήθηκε από την αντιπολίτευση να βγει μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που να δηλώνει την αντίθεση στη μεταφορά των Δικαστηρίων ο δήμαρχος το αρνήθηκε λέγοντας πως μόλις γυρίσει ο Αντώνης Σαμαράς από το Ισραήλ θα επιδιώξει συνάντηση μαζί του!
Η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν έντονη, ενώ ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν πως ο δήμαρχος είναι αντίθετος μόνο στα...λόγια.
Ο ίδιος πάντως επέμεινε ότι έχει δώσει σκληρό αγώνα για να παραμείνουν τα Δικαστήρια στον Πειραιά! 

Απορίας άξιο είναι που ακριβώς έδωσε αυτό τον αγώνα, με δεδομένο ότι τίποτα συγκεκριμένο δεν έχει γίνει, ενώ πρέπει να θυμίσουμε πως ο Βασίλης Μιχαλολιάκος παραδέχθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση πως για τη μεταφορά των δικαστηρίων εκτός Πειραιά είχε ενημερωθεί από τα blogs!
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν και μίλησαν για το θέμα ο πρόεδρος της γενικής συνέλευσης και αντιπρόεδρος του ΔΣΠ Βαγγέλης Τσουρούλης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Ζησιμάτος. 
@ Πολλά λόγια για τα δικαστήρια που φεύγουν εκτός πόλης...