Latest News

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

" Έφυγε" ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος - Σίγησε η φωνή του ελληνικού μπάσκετ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος δεν είναι πια κοντά στο ελληνικό μπάσκετ. 
Πέθανε το βράδυ της Κυριακής σε ηλικία 65 ετών έπειτα από μακροχρόνια μάχη με...
τον καρκίνο.
Η μπασκετική χρονιά ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο, καθώς, μετά το χαμό του Γιώργου Αμερικάνου, το άθλημα θρηνεί τον πρώτο και έναν από τους σημαντικότερους αθλητικογράφους που ασχολήθηκαν με τον χώρο.
O Φίλιππος Συρίγος θα μείνει στην Ιστορία ως η «φωνή» του ελληνικού θριάμβου στο Ευρωμπάσκετ του 1987 όταν, περιγράφοντας τα παιχνίδια και κυρίως τον θρυλικό τελικό απέναντι στη Σοβιετική Ενωση έγινε και ο ίδιος μέρος της πιο χρυσής σελίδας στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδας.


Βιογραφικό...

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ΕΡΤ κατά τη δεκαετία του 1980 όταν και έγινε γνωστός από τις περιγραφές του στις σαββατιάτικες τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων καλαθοσφαίρισης του ελληνικού πρωταθλήματος. Απέκτησε πανελλήνια αναγνωρισιμότητα περιγράφοντας τους αγώνες της ελληνικής εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ 1987.

Στη συνέχεια καταξιώθηκε ως ο κατεξοχήν μπασκετικός δημοσιογράφος και απέκτησε φιλίες και σχέσεις με όλους τους κατά καιρούς ισχυρούς παράγοντες του αθλήματος και σε επίπεδο σωματείων και σε επίπεδο Ε.Ο.Κ. 

Επί σειρά ετών αρθρογράφος της εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ", διευθυντής του πρώτου αμιγώς μπασκετικού περιοδικού ("Το τρίποντο") και φυσικά επικεφαλής του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" από το 1988 μέχρι τη συνταξιοδότησή του.
Απασχόλησε πολλές φορές την κοινή γνώμη, ιδιαίτερα με την «Υπόθεση Κιάππε» (1990), όταν και καταδικάστηκε σε 8μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά και το 2005 οπότε και αποτέλεσε θύμα ξυλοδαρμού. 
Ακόμη, το καλοκαίρι του 2007, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής Ελλάδος Καλαθοσφαίρισης για το Ευρωμπάσκετ, όταν και κατηγόρησε τους Έλληνες διεθνείς ότι η συνδικαλιστική τους δράση τους εμποδίζει στο να συμμετέχουν απρόσκοπτα στην προετοιμασία της Εθνικής.
@ Καλό ταξίδι Φίλλιπα Συρίγο...