Latest News

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Τι θα γίνει με τα δημοτικά ραδιόφωνα...

Αν η τρόικα θέσει στην κυβέρνηση θέμα λουκέτου στα δημοτικά ραδιόφωνα, (ΑΘΗΝΑ 9,84, ΚΑΝΑΛΙ 1,κα) τότε τα μαντάτα για τους εργαζόμενους δεν είναι απλά άσχημα, αλλά μάλλον δεν... 


γίνεται χειρότερα! 

Δείτε, λοιπόν, τι θα γίνει:


Στην άμεση απόλυση και ούτε καν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, “μετακίνησημότητας” κ.τ.λ.  θα οδηγηθεί το σύνολο του προσωπικού των δημοτικών ραδιοφώνων, στην περίπτωση παύσης της λειτουργίας τους. 

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη σε ερώτηση των βουλευτών Γ. Δημαρά και Γ. Αβραμίδη για το μέλλον των δημοτικών ΜΜΕ και την τύχη των εργαζομένων σ’ αυτά.


Η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών είναι ξεκάθαρη, αφού μεταξύ άλλων τονίζεται πως:

- Το υπάρχον νομικό καθεστώς των δημοτικών ΜΜΕ δεν επιτρέπει μεταφορά της δραστηριότητας τους, σε περίπτωση λύσης των σχετικών δημοτικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο των οποίων λειτουργούν σήμερα,

- Δεν προβλέπεται η μεταφορά πλεονάζοντος προσωπικού από δημοτική επιχείρηση, με ειδικό σκοπό τη λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού στον οικείο δήμο ή σε άλλο νομικό πρόσωπο αυτού,

- Σε περίπτωση κατάργησης των θέσεων του εν λόγω προσωπικού, προβλέπεται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, δηλαδή η απόλυση του προσωπικού. 

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο υπουργός Εσωτερικών, ερωτώμενος πρόσφατα για το γεγονός ότι το προσωπικό των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών εντασσόταν στη διαδικασία της αξιολόγησης, η οποία είναι σε εξέλιξη, είχε τονίσει πως οι συγκεκριμένοι, ως υπάλληλοι των ΟΤΑ δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν.

 Ωστόσο με τη απάντηση του στην συγκεκριμένη ερώτηση, διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι στο συγκεκριμένο προσωπικό δεν διαφυλάσσεται καν η “τύχη” άλλων εργαζόμενων στους  Δήμους, οι οποίοι θα οδηγηθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, αλλά θα απολυθούν αυτομάτως.

Συνημμένοι σχετικοί  ιστότοποι της  Βουλής των Ελλήνων