Latest News

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

"Ξαφνικός θάνατος" για 1.270 υπαλλήλους στο Δημόσιο

Τρέχουν να προλάβουν: Αναζητούνται 1.270 υπάλληλοι για… έξοδοΠερί τους 1.270 δημοσίους υπαλλήλους αναζητεί η κυβέρνηση, προκειμένου να επιτευχθεί ο μνημονιακός στόχος των 4.000 απολύσεων από το Δημόσιο έως το τέλος... 
.
του έτους. 
 Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, το σενάριο αυτό είναι μάλιστα το αισιόδοξο καθώς η κυβέρνηση προσμετράει στις απολύσεις που έχουν γίνει όσους απολύθηκαν από την ΕΡΤ, περί τα 500 άτομα που αποχώρησαν από το Δημόσιο για λόγους υγείας αλλά και 230 που απομακρύνθηκαν για πειθαρχικά παραπτώματα. 
 Ωστόσο, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η τρόικα θα αποδεχθεί ως απολύσεις όσους ξαναπροσληφθούν στον νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα με συμβάσεις, αλλά και τις αποχωρήσεις για λόγους υγείας. Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πιθανές δεξαμενές για τις απολύσεις είναι τανομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ), η επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών αλλά και οι πιθανολογούμενες αποχωρήσεις από τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ, σε περίπτωση που οι δύο αυτές εταιρείες τεθούν οριστικά σε καθεστώς εκκαθάρισης. 
 Σε ό,τι αφορά την κινητικότητα, ο Κ. Μητσοτάκης εξέφρασε αισιοδοξία ότι έως την επόμενη εβδομάδα θα έχει εκπληρωθεί το προαπαιτούμενο που εκκρεμεί για το πρώτο εξάμηνο για 12.500 υπαλλήλους., με την ολοκλήρωση της ένταξης σε καθεστώς κινητικότητας των διοικητικών υπαλλήλων από τα πανεπιστήμια. Πάντως, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «ήταν λάθος η σύνδεση της κινητικότητας με τις απολύσεις»